Lappföldről érkezik

Jön a finn Mikulás!

Kaleidoszkóp2023. 12. 05. kedd2023. 12. 05.

Idén is eljön Magyarországra a finn Mikulás a Mikulásgyár meghívására, Joulupukki több városba is ellátogat. Az Északi-sarkkör közeléből érkező vendég ezúttal sem csak ajándékot oszt a kicsiknek, hanem egyszersmind felhívja a gyerekek és szülők figyelmét a szolidaritás és a jótékonyság fontosságára.

Fotó: Balogh Zoltán


Zsolnai Endre szervező emlékeztetett a Mikulás korábbi szavaira: „Adakozzunk a rászorulóknak és a nélkülözőknek adventkor. Cselekedjünk úgy, ahogyan azt szeretnénk, hogy velünk is cselekedjenek embertársaink!” E gondolatok is jól mutatják, hogy mire fókuszál a karitatív akció: a Mikulásgyár szeretne ismét sok tízezer kiló adományt gyűjteni, amit a Gyermekétkeztetési Alapítvány és ötven kiválasztott település vezetője, családsegítője oszt majd szét közvetlenül a rászorulók között. A december 1-21. között zajló eseménynek köszönhetően ismét több ezer gyermek karácsonya válhat kicsit könnyebbé.
A gyerekek Joulupukkival december 6-án a Mikulásgyárban, továbbá december 3-án Sárváron, december 4-én Bábolnán, december 6-án Szerencsen és december 7-én Szombathelyen találkozhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetnek