Virágoskerti teendők októberben

Amíg a jó idő kitart, érdemes kihasználni a kert szépségeit és felkészíteni a növényeket a télre, hogy jövőre még szebben pompázhassanak.

Kertünk-udvarunkKovács Réka2009. 10. 05. hétfő2009. 10. 05.
Virágoskerti teendők októberben

Sövény
A sövények telepítéséhez ajánlott többször iskolázott példányokat választani, mert ezek gyökérzete már fejlettebb, így ellenállóbbak a faggyal szemben is. A gyökereket azonban mindenképpen óvni kell a kiszáradástól is, amennyiben az ültetés későbbre halasztjuk, célszerű a növényeket elvermelni. A frissen telepített sövényt pedig alaposan kell öntözni és a tövüket takarni.

Ültetés
A fagyérzékeny növényeket ajánlott inkább tavasszal elültetni, de az edzettebb fajok számára ideális időszak az október. A lényeg, hogy az első fagyok beállta előtt még legyen ideje megerősödnie a gyökereknek, de emellett célszerű a tövek takarása is.

Sziklakert
A sziklakerti örökzöldeknél viszont arra kell ügyelni, hogy levelek ne takarják be a növényeket, mert így azok könnyen befülledhetnek.

Gyep
Tél előtt a füvet még érdemes visszavágni, de törekedjünk rá, hogy még november előtt tegyük rendbe és gyomláljuk ki. A lehullott lombot gereblyézzük és gyűjtsük össze még jó szolgálatot tehet később.

Öntözőrendszer
Ne felejtsük el a fagyok beállta vízteleníteni a kerti csapokat és az öntözőrendszert, mert különben könnyen szétfagyhatnak.

Ezek is érdekelhetnek