Elkezdődött a könyvhónap

Szép hagyományt ápol Lelkes Lajos, a Mezőgazda Kiadó igazgatója és Sári Enikő, a Magyar Mezőgazdaság hetilap ügyvezetője. Minden februárban megrendezik a Mezőgazdasági Könyvhónapot.

Kertünk-udvarunkPethes József2011. 01. 31. hétfő2011. 01. 31.
Elkezdődött a könyvhónap

A mai ünnepségen Sebestyén Márta népdalokat énekelt a városligeti Vajdahunyadvárban, majd Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára nyitotta meg az egy hónapos rendezvénysorozatot.

A szakember szerint továbbra is szükség van szakmai kiadványokra, a tárca mindent elkövet, hogy ehhez támogatást is nyújtson, azonban az anyagi lehetőségek miatt erre még várni kell.

Az ünnepségen átadták az Év szerzője díjat dr. Birkás Mártának, a Talajművelők kézikönyve alkotójának. Az Év Szakújságírója Pápai Gábor, az Erdészeti Lapok főszerkesztője lett. Biza Klára főszerkesztő a hatvanéves Kertészet és Szőlészet hetilap törekvéseiről számolt be, hiszen a könyvhónapi rendezvényeken a szaklapok népszerűsítése is fontos feladat.

A vidéki események a mosonmagyaróvári egyetemen kezdődnek február 10-én, majd Bonyhád ad otthont a szakirodalomnak február 16-án. Február 24-én pedig író-olvasó találkozót rendeznek Budapesten az Országos Mezőgazdasági Könyvtárban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek