Állatbarát napokat hirdetett a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány

A Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány idén első alkalommal hirdette meg az Állatbarát Napok – Vásárolj az állatokért! elnevezésű programját, amelyet november 14–20. között tartanak – közölte az alapítvány az MTI-vel. A program célja, hogy a vállalatok és a vásárlók összefogásával támogassák az állatvédelmet.

KözéletMW 2024. 10. 27. vasárnap2024. 10. 27.

Kép: Illusztráció, Fotó: Németh András Péter, Forrás: MW

Erdelyi kopo portre-19
Illusztráció
Fotó: Németh András Péter Forrás: MW

A tájékoztatás szerint az egyhetes kampány során a résztvevő vállalatok a promócióban szereplő termékek vagy szolgáltatások bevételének előre meghatározott részét állatvédelmi célokra ajánlják fel. 

Az összegyűlt támogatás 70 százalékát a programban részt vevő civil állatvédő szervezetek kapják meg, míg a fennmaradó összeget országos állatvédelmi programokra fordítják

 – közölték a szervezők. Hozzátették, hogy a kampányhoz csatlakozott állatvédelmi szervezeteknek annyi a feladatuk, hogy közösségimédia-felületeiken népszerűsítsék az állatbarát napokat, így részesülhetnek a kampány bevételéből.

Ez az összefogás lehetőséget ad arra, hogy valós segítséget nyújtsunk az állatvédő szervezeteknek, amelyek nap mint nap küzdenek a bajba jutott állatokért

 – idézték a közleményben Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztost.

Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi elnöke – a közleményben írtak szerint – arra hívta fel a figyelmet, hogy a kezdeményezéssel hagyományt szeretnének teremteni, és évről évre több vállalkozást, terméket és állatvédő szervezetet szeretnénk bevonni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek