Már jó étvággyal falatozik a nádastűzben megégett süni (videó)

A Sóstói Vadvédelmi Központ munkatársai egy videóban mutatták meg, hogy Szú, a perkátai nádastűzben megperzselődött süni már sokkal jobban van, jó étvággyal falatozik.

KözéletMW 2024. 02. 22. csütörtök2024. 02. 22.

Kép: A kis süni tüskéi alaposan megperzselődtek és deformálódtak, bőre szerencsére nem károsodott

A kis süni tüskéi alaposan megperzselődtek és deformálódtak, bőre szerencsére nem károsodott
Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ/Facebook

Február 10-én Perkátán kigyulladt és mintegy egy hektáron foltokban égett a nádas. A helyszínre riasztott dunaújvárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat - írj a duol.hu. Két nappal később az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számolt be arról, hogy a még izzó, parázsló részek oltása közben bukkantak rá a lánglovagok egy összegömbölyödött sünre, akinek a tüskéi megégtek a tűzben.

 A riadt állatot magukhoz vették, a tűzoltólaktanyában Bogdán Péter tűzoltó őrmester a többiekkel együtt vízzel, élelemmel kínálta, ruhákból, falevélből kuckót készített neki. Így telt el az éjszaka, míg másnap, a szolgálatváltást követően Bauer Ákos tűzoltó százados, szolgálatparancsnok a kisfiával a székesfehérvári Sóstó Vadvédelmi Központba vitte a kis sünit.

Itt kiváló és elhivatott szakemberek keze közé került a kis állat, aki vélhetően a szárazabb, zsombékos részben telelt, amikor felcsaptak a lángok. Mint azt a központ közölte, szörnyű egy ilyen tűz, rengeteg élet veszik oda ilyenkor. A kis süni tüskéi alaposan megperzselődtek és deformálódtak, bőre szerencsére nem károsodott. Orra azonban kifejezetten megpirult. A megfelelő kezelések és többszöri kontroll után már evett és egy pihe-puha törölköző alatt pihenget. 

Ez is érdekelhet

 

Ezek is érdekelhetnek