Bajonettel szurkálta halálra a férjét

Bravúros gyorsasággal, két nap alatt fogták el a rendőrök azt a szabolcsi asszonyt, aki egy ócska bajonettel szurkálta halálra az előtte altatók tömegével elkábított férjét. A nőnek segítője is volt, az unokaöccse.

KriminálisBalogh Géza2009. 07. 13. hétfő2009. 07. 13.
Bajonettel szurkálta halálra a férjét

A vásárosnaményi rendőrségen egy Ilken lakó asszony bejelentette, hogy a férje 300 ezer forinttal a zsebében elindult lovaskocsit venni, de nem tért haza. A rendőrök megezdték az eltűnt ember felkutatását, de nem jártak eredménnyel. Műásnap aztán újabb hír érkezett: a halott férfira a felesége kint a mezőn talált rá.

A férfi pólóján három szúrásnyomot is találtak, a hasán feküdt, iratai szétszórva a földön. Minden jel arra mutatott, hogy a pénzéért ölték meg. A rendőrök azonban túlságosan megrendezettnek találták a helyszínt, s alapos kutakodásba kezdtek. Így került képbe a család otthoni szekere is, amin vérnyomokat találtak. A feleség ezt látva megtört, és bevallotta: ő és az unokaöccse követte el a gyilkosságot.

Elmondása szerint előző nap reggel ekekapázni indult a család a határba, s akkorra ő már eldöntötte, hogy megöli a férjét. Indulás előtt egy marék altatót kevert a férfi kávéjába, amitől az kint a földeken elájult. Az asszony ekkor telefonált az unokaöccsének, hogy rohanjon oda.. Vágtak egy karót, hogy agyonüssék az ájultan fekvő férfit, de az nem halt meg. Elővették az előre előkészített világháborús bajonettet, amit többször is a férfi testébe mártottak. Aztán a holttestet feldobták a szekérre, és elvitték abba a fasorba, ahol később megtalálták.

A kihallgatásnál az asszony azt mondta: azért ölt, mert családi erőszak áldozata volt már hosszú ideje. Ennek ellentmond, hogy tizenöt éves együttlétük során négy gyermeket szült a férfinak, s alig másfél éve kötöttek házasságot.

Amúgy a pénz is meglett: a két tettes egy farakás tövében ásta el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek