D. Lajos szexelt vagy aludt a képviselőnő meggyílkolásakor?

Balla Irma, a meggyilkolt debreceni fideszes képviselőnő ügyében tartott per tizenegyedik tárgyalási napján megszólalt egy újabb, különös tanú.

KriminálisBalogh Mária2009. 07. 12. vasárnap2009. 07. 12.
D. Lajos szexelt vagy aludt a képviselőnő meggyílkolásakor?

Eddig is rebesgették, hogy a két évvel ezelőtt meggyilkolt politikusnő lakásához közeli építkezésen valaki figyelte az asszony házát. „Az én szemem ezekre kapaszkodik, végül is tolvaj vagyok, feltérképezem a házakat” – vallotta a tanúként beidézett D. Lajos, aki az emberölést megelőző napokban kőművessegédként dolgozott Balla Irma házának szomszédságában.

A tanú nem adott egyértelmű vűlaszt arra a kérdésre, hogy hol tartózkodott a gyilkosság estéjén. Édesanyja szerint a debreceni, Derék utcai lakásában aludt a fia. A tanú viszont most úgy emlékezett, hogy egy helybéli kocsmában ivott, majd egy elvált, Irén keresztnevű asszonnyal alkalmi, szexuális kapcsolatot létesített.

D. Lajos elismerte: még mielőtt az építést vezető vállalkozó el nem bocsájtotta, feltérképezte Balla Irma lakását az elfüggönyözött ablakon keresztül. Kiderült az is, hogy a férfi a gyilkosságot megelőző hetekben szabadult az állampusztai büntetésvégrehajtási intézetből. Nem tagadta azt sem, hogy anyagi gondokkal küszködött, s előbb a nagybátyjánál, majd édesanyjánál húzta meg magát. Ezt követően vállalt kőműves segédmunkát a meggyilkolt politikusnő lakásához közeli telken.

A tanú arról is beszélt, hogy jelenleg kábítószerfüggő, és már máskor is volt gondja va drogokkal. A férfi a tárgyaláson nem járult hozzá, hogy Nagy Antal bíró ismertesse, mit vallott korábban a képviselőnő halálesetéről. Nyilvánosságot kapott viszont, hogy D. Lajos a rendőrségi kihallgatáson megtagadta a hazugságvizsgálat elvégzését.

A munkát adó vállalkozó azt vallotta: nem volt elégedett D. Lajos munkájával, ezért három nap után elküldte a Bercsényi utcai építkezésről. Ugyanez a vállalkozó az első rendőrségi kihallgatások során nem tett említést a fiatalemberről, mondván: kétes előélete miatt nem akarta belekeverni a gyilkossági ügybe.

D. Lajosnak egyébként nem volt mobiltelefonja, néhai Ballai Irmáé azonban  – mint arról korábban már beszámoltunk  – a gyilkosság éjszakáján eltűnt, amit később parktakarítók találtak meg Debrecenben, a Széchenyi kertben.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a politikusnő meggyilkolásával a 30 esztendős fiát gyanúsítja, akit tavaly áprilisban helyeztek előzetes letartóztatásba. A fiatalember a kezdetektől tagadja, hogy bármi köze is lenne édesanyja halálához, amit korábban  – Magyar György védőügyvéd jelenlétében  – érdeklődésünkre is megerősített. S. Sándor fogvatartását májusban a Debreceni Ítélőtábla megszüntette, mivel állásfoglalása szerint nem állt fenn a szökés vagy elrejtőzés veszélye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek