Két részeg fiú lopott kocsival akart udvarolni

Részegen, lopott autóval, jogosítvány nélkül vezetett Tiborszálláson két tinédzser. Az embert azt hinné, csak viccekben eshet meg ilyen, de nemrég ez valóban megtörtént.

KriminálisBalogh Géza2009. 07. 31. péntek2009. 07. 31.
Két részeg fiú lopott kocsival akart udvarolni

Egyik éjjel egy tiborszállási férfi arra ébredt, hogy valakik mászkálnak az udvaron. Leugrott az ágyról, és kilépett a verandára, aztán szomorúan megállapította: nem tévedett, valakik tényleg ott voltak. De nem csak hogy ott voltak, a gazda autóját is elvitték, amivel épp akkor gurultak ki a kapun, amikor ő felébredt. A nagyecsedi rendőrök azonban igen hamar az elkövetők nyomára bukkantak. Két helybéli fiatalemberre terelődött a gyanú, őket azonban nem találták se a lakásukon, se a környéken. Kapcsolatrendszerüket feltérképezve azonban felmerült, hogy a lopott autóval Petneháza környékén bukkanhatnak fel, ezért értesítették a területileg illetékes nyírkarászi rendőrőrsöt.

Ők aztán itt fogták el a két 18 éves fiút, akik már javában gyalogoltak, a kocsiból ugyanis, mellyel addig legalább hatvan kilométert furikáztak, kifogyott a benzin. A jármű önkényes elvételével gyanúsított fiatalok kihallgatásukkor elmondták, hogy közös borozgatás után azért indultak el otthonról, mert elfogyott az ital. Igen ám, de messze volt a kocsma. Eszükbe jutott viszont, hogy egy falubelijük autójában szokta hagyni a slusszkulcsát. Így is volt, s ha már megvolt a kocsi a slusszkulccsal együtt, kitalálták, hogy meglátogatják a távolabb lakó barátnőiket is. Igen ám, de Laskodnál, egy faluval hamarabb kifogyott a benzin, nekik meg nem volt pénzük, meg amúgy is, a legközelebbi benzinkút tizenöt kilométerrel távolabb lett volna.

Egyébként állításuk szerint eszük ágában se volt ellopni az autót, mert csak baj lett volna vele. Ami hihető is, hiszen szegény kocsi közelíti a húszadik évét, és az ára is csupán egy jobb bicikli ára – 150-200 ezer forint. Ennyiért tényleg kár lett volna a börtönt kockáztatni. Pedig az fenyegeti őket, hiszen lopott autót részegen vezetni mégse járja. Pláne jogosítvány nélkül!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek