Telefonzsinórral kötözték meg az idős nénit

Egy sajóbábonyi ház ajtaját betörve két csuklyás férfi telefonzsinórral megkötözte az ott lakó idős nénit és pénzt követelt tőle. Az azonnali forrónyomos intézkedéseknek köszönhetően a rablókat egy órán belül elkapták.

KriminálisSzabad Föld Online2009. 08. 04. kedd2009. 08. 04.
Telefonzsinórral kötözték meg az idős nénit

Sajóbábony egyik családi házába hétfőn éjfél előtt hívatlan „látogatók” érkeztek. Az idős, egyedül lakó 72 éves nénire rátörték a ház ajtaját, majd az ágyon fekvő sértettet telefonzsinórral megkötözték, s megfenyegették, ha nem mondja meg, hogy hol tartja pénzét, akkor megölik.

Az idős asszonytól eltulajdonították néhány tízezer forintnyi készpénzét, pénztárcáját és bankkártyáját. A néni a rablótámadás során szerencsére csak könnyű, nyolc napon belül gyógyuló fizikai sérüléseket szenvedett, de a tapasztalatok szerint a lelki megrázkódtatások ilyenkor sokkalta súlyosabbak.

A bejelentést követően a Miskolci Rendőrkapitányság forrónyomos csoportja, valamint a helyi körzeti megbízottak nagy erőkkel megkezdték az elkövetők felkutatását s egy óra alatt a nyomára is bukkantak. Egy sajóbábonyi ház pincéjében fogták el a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves K. D.-t, valamint tettestársát, a még fiatalkorú, 17 éves R. D.-t, akik mindketten helyi lakosok. A rendőrség őrizetbe vette őket és elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetnek