Szervátültetettek XVI. Világjátéka

A Szervátültetettek XVI. Világjátékát (XVI. World Transplant Games) augusztus 25-szeptember 3. között rendezik meg Bangkokban. A világjátékon – mely a paralympia után a második legrangosabb ilyen nemzetközi sportverseny – a világ valamennyi országából gyűlnek össze szervátültetettek, donorok, szülők, barátok, hozzátartozók és az egészségügy szakmai képviselői, hogy együtt ünnepeljenek és bizonyítsák élni akarásukat.

KrónikaBudai Horváth József2007. 08. 24. péntek2007. 08. 24.
Szervátültetettek XVI. Világjátéka

A szervátültetettek azok, akik talán a legjobban tudják, hogy a sport erőt, önbizalmat, új barátokat ad, segít a gyógyulás nehéz napjaiban. Ők azok, akik teljesítményükkel példát mutatnak nem csak a többi beteg, de sok egészséges ember számára is. A versenyzők fizikai, szellemi és lelki teljesítménye, az életmódjukban megjelenő tudatos, felelős szerepvállalás példaértékű, az orvostudománynak köszönhetően lehetőséget kaptak az új életre. A magyar csapat teljesítménye évek óta ragyogó és töretlen: a nemzetek sportversenyében az élmezőnyben foglalunk helyet, az első öt ország között. Európa- és világbajnok sportolóink új beültetett szervekkel évtizedek óta teljesítik a sokszor teljesíthetetlent és nyerik az aranyérmeket.
A magyar delegáció 54 főből áll: 41 válogatott sportoló – közülük 6 ifjúsági –, továbbá az őket segítő szakemberek és kísérők. Sportolóink az atlétika, asztalitenisz, bowling, fallabda, kerékpár, röplabda, tollaslabda, tenisz, úszás és vívás sportágakban állnak rajthoz.

Ezek is érdekelhetnek