Jósvafői szüret

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a X. Jósvafői Szüret szervezői szeptember 28-29-ére.

KrónikaBudai Horváth József2007. 10. 01. hétfő2007. 10. 01.
Jósvafői szüret

A program:
28. péntek
15.00: Szent Mihály-napi „vásár”. A Jósvafő főterén működő „vásártéren” az érdeklődő gyermekek és felnőttek a népi játékkészítés, a fémdomborítás, a filcékszer-készítés fortélyait leshetik el, illetve. vásárolhatnak az itt készült portékákból. A szüretre való felkészülést népi ügyességi játékok teszik még teljesebbé. (Rossz idő esetén a program helyszíne a Művelődési Ház.)
16.30: Bartha Tóni Bábszínháza bemutatja Paprikajancsit és még másokat…
18.00: Szüreti felvonulás a faluban Leskó István és Bak László közreműködésével. (A főtérről induló felvonulásra – lehetőség szerint – „alkalomhoz illő öltözetben” várják az érdeklődőket.)
Kb. 19.30: Szüreti est az Edelényi Gyermeknéptánc Együttes közreműködésével a Művelődési Házban

29. szombat
Kivonulás a Szőlőhegyre.
10.00: Hagyományos szüreti programok: játszóház, kézműves foglalkozások, játékos vetélkedők, szőlőpréselés, gólyalábazás stb.
„Szőlőhegyi gulyás” – bográcsos főzőverseny. Nevezés a helyszínen. (Tüzelőt a szervezők adnak, nyersanyagról minden csapat magának gondoskodik.)
Jósvafőn készült borok és pálinkák minősítése. Nevezni szombaton 12 óráig a Szőlőhegyen lehet (borból 2 dl-rel, pálinkából 1 dl-rel).
13.00: Ebéd.
15.00: Eredményhirdetés (bor és pálinka minősítése; főzőverseny).

Szombat reggel a Művelődési Ház előtti parkolóból 8.30-10.00 között indulnak járművek a Szőlőhegyre.
Rossz idő esetén a Szőlőhegyre tervezett programokat a Községháza közösségi termében, a Művelődési Házban és a Kúria oktatóközpontban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetnek