Képlet

Múlt hét csütörtök este, nagy csinnadratta mellett a főváros vezetése felkapcsolta a megújult Szabadság híd megújult díszvilágítását.

Krónika2009. 06. 05. péntek2009. 06. 05.
Képlet

A tervezettnél jó fél évvel később, és jelentős költségtúllépéssel elkészült díszkivilágítás igazi érdekessége, hogy a híd közepe sötétben maradt. Vélhetően egy új magyar unikum, egy valóságos hungarikum születésének örülhetünk, aminek eredményeként létrejött egy fekete lyuk a híd közepén, erősen emlékeztetve a feledékeny utókort arra, hogy milyen lehetett lebombázva.

A nagy ötlet állítólag a Kulturális Örökségvédelmi Hivataltól származik: valami okból csak ilyen világításra – vagyis: nem világításra – adtak engedélyt, állítólag azért, nehogy a Szabadság híd túlragyogja a Lánchidat… Ez ugyan egy megszokottan idióta magyarázat, épp ezért az internetes fórumokon harsogó, könnyebben és súlyosan becsületsértő vélemények közül álljon itt Misa76 verziója arról, mi is történt: „Te, Jóska, sokat loptunk, 100 millával többe lesz a világítás, háborogni fognak a népek…” „Ne félj semmit, rádobunk még 25-öt, és kihagyjuk a közepét. Majd sopánkodnak, hogy milyen, erre újabb 75 misiért befejezzük. Meglásd, még örülni is fognak…”
 

Ezek is érdekelhetnek