Tévéjegyzet

Vakfoltember

KultúraAdonyi Sztancs János2005. 02. 18. péntek2005. 02. 18.
Tévéjegyzet

A küllemre szép nők egyike-másika annyira buta, hogy megcsúnyul tőle, és ez esetben komolyan felmerül a kérdés: lehet-e több így a kielégülés alkalmi eszközénél? - kalandjairól elhíresült barátom szokott zaklatni efféle sunyi felütésekkel. Balázs, az RTL Klub riportere behívott néhány olyan lányt a Valentin-napi show-jába, akik kétséget kizáróan a fenti kategóriába sorolhatók.
Ugyanakkor mindannyiukat az jellemezte, hogy meglévő barátjuk mellett van más partnerük is, vagy legalábbis rettenetesen vágyakoznak rá. Az egyik csaj olyan csábosan forgott körbe a meghódítani kívánt pasi előtt, hogy nincs az a hivatásos kokott, aki ne tanulhatna tőle technikát. Balázs mindezt elégedetten szemlélte, elvégre neki az a dolga, hogy segítse az ostobákat mind tökéletesebben hozzáléhásodni a gagyi civilizáció korszelleméhez.
Balázs persze kihasználta beszélgetőpartnerei szellemi, erkölcsi, érzelmi nyomorát, és primitív kérdéseivel alaposan meghempergette őket a mocsokban.
Az előző hétre is jutott ám rendesen a Balázs keltette undorból. Feltűnt a show-jában egy Klaudia nevű asszony, aki elmesélte, hogy büdös a férje. Az ura ugyanis nem szeret mosakodni. Csakhogy ezt az asszonyka nem akarja annyiban hagyni, ország-világ előtt szemébe mondta a férjének, hogy nem bírja a szagát, mi több, a kamerák előtt spray-vel ráfújt a férfira, most már aztán tényleg vegye észre magát.
Ugyanebben a műsorban Zsuzsi arra panaszkodott, hogy büdös az élettársa szája, mert túl sokat dohányzik. "Mennyit szív a párja?" - kérdi Balázs. "Nem többet, mint én" - válaszolja a bagógyűlölő nő sokértelműen.
Igaz, bármikor elkapcsolhatunk a Balázs-show-ról. Mégsem ilyen egyszerű azonban a dolog, hiszen minden hétköznap "nyomják", következésképpen, ha tetszik, ha nem, kikerülhetetlenül jelenvalóvá vált, mint pesti utcán a kutyaszar.
Az isten bocsássa meg nekem, de én úgy tekintek a Balázsokra, Mónikákra, Anettkákra, Bochkor Gábor-félékre, mint egy-egy vakfoltra. Arra szerződtek, hogy a tisztánlátás zavaró hibái legyenek. Reménykedni sem lehet benne, hogy például a Balázs nevű vakfolt mögül előlép az odafigyelésre érdemes Balázs, és feltesz a féleszű lányoknak egy töprengésre késztető keresztkérdést: "Nem gondolod, hogy az ártatlanságnál nincs erőteljesebb szexepil?"
Attól tartok, a bulvárfajta sztárújságíróban igény sincs a szellemi tisztálkodás segítésére. Ha valamelyiküket valami véletlen folytán mégis ilyen feladattal bíznák meg, úgy érezné, nem az elsődleges funkciójának megfelelő szerepet kapott - mint szeretkezés után a papír zsebkendő.

Ezek is érdekelhetnek