Sok stúdió egy Bárkában

Új néven rendezi meg idén a magyar stúdiószínházak találkozóját a budapesti Bárka Színház. November 25. és december 2. között négy hazai és hat külföldi társulat ad egymásnak randevút az I. Comet-fesztiválon.

KultúraCsászár Jenő2005. 11. 25. péntek2005. 11. 25.
Sok stúdió egy Bárkában

Mit jelent az elnevezés? Májusban a közép- és kelet-európai társulatok Comet néven alapítottak szövetséget, s ennek jegyében rendezik az idei seregszemlét. A nyitónapon M vagy mégsem címmel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház mutatja be rögtönzésekre alapuló produkcióját Bodó Viktor rendezésében, majd a házigazdák következnek. A Bárka csapata Maeterlinck Pelléas és Mélisande című drámáját adja elő. Másnap egy prágai társulat lép színpadra, majd a komáromi Jókai Színház következik egy kortárs orosz szerző művével. A harmadik napon a moszkvai Kazantzev Központ színészei lépnek fel. Nem hiányozhat a Vidnyánszky Attila vezette, formabontó előadásairól ismert kárpátaljai társulat sem: a beregszászi Illyés Gyula Színház Csehov Három nővérének látszólag eseménytelen világát idézi fel. Shakespeare Ahogy tetszik című darabját a Teatr Boguslawksi hozza el.
Kornis Mihály író lesz a fesztivál főszereplője november 30-án. Előbb szerzőként olvassa fel Apokalipszis című drámáját, majd Halleluja című darabját mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház Anger Zsolt rendezésében. December első napján a pozsonyi művészeké a színpad. Másnap Umberto Eco történelmi krimijével jönnek a szolnokiak. A Szigligeti Színház "versenyművét" - mely regény és film formájában már világhírt szerzett - a színiigazgató, Szikora János instruálta, a főszerepben Mikó Istvánt láthatja a publikum.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek