Elhagyott fiú a barlangban

Megtörtént eseményeket dolgoz fel a Discovery Channel új epizódokkal bővült sorozata. Olyan emberpróbáló eseteket mutat be, amelyeket csodával határos módon élnek túl a szereplői.

Kultúra2006. 05. 26. péntek2006. 05. 26.
Elhagyott fiú a barlangban

Az egyik rész főhőse Mike Couillard, az amerikai légierő Törökországban szolgálatot teljesítő pilótája, aki síelni megy tízéves fiával, Matthew-val. Egy váratlan hóviharban szem elől tévesztik a kijelölt utat, eltévednek. Egészen az éj leszálltáig bolyonganak, helyzetük egyre reménytelenebbé válik. Fáradtak, éhesek és fáznak. A fiú nem képes tovább menni. Végül az apa egy barlangra bukkan, amely némi menedéket nyújt számukra. Múlnak a napok, s noha kutatóakciót indítanak értük, senki nem talál rájuk. Az otthon maradt családtagok, a feleség és a testvérek csak várni és imádkozni tudnak. Az apának nem marad más választása: egyedül hagyja fiát, hogy maga keressen segítséget. Kétnapos keresgélés után arra járó favágók találnak rá. Az apa elvezeti őket a barlanghoz, ahol meglelik a fiút. A gyermek fagyási sérüléseket szenvedett ugyan, de a kilencnapos megpróbáltatásokat elviselve csodával határos módon életben maradt a zord körülmények között.
Mark és Rob, a két unokatestvér tengeri utazáson vesz részt. Hajótörést szenvednek egy lakatlan szigetnél. Élelem és víz nélkül, a rekkenő hőségben küzdenek a túlélésért a szigeten, amíg megérkezik a segítség. A helyzet a legvégsőkig próbára teszi barátságukat, emberségüket is. A két férfi kaktusz levét issza, nyers rákot eszik, tartja egymásban a lelket. Végül sikerül felhívni magukra egy arra haladó hajó figyelmét, és megmenekülnek.
(Csoda, hogy élek. Júniusban hétköznap 22 órától a Discovery Channel műsorán.)

Ezek is érdekelhetnek