Tévéjegyzet

Először és utoljára

KultúraUjlaki Ágnes2006. 05. 19. péntek2006. 05. 19.
Tévéjegyzet

"Tomi lelkileg nagyon ott volt" - halljuk az információt Gabitól. És persze mindent tudunk már Palcsó Tomi és Tóth Gabi összeveszésének-kibékülésének legapróbb részleteiről, Gabi cisztáiról nem is beszélve. Rendben is volna mindez, ha egy középiskolai osztály kamasz lányainak beszédtémája lenne, de valójában hogy jövök én ahhoz, hogy mindent tudjak házibulis csókokról, cisztákról és lelki ottlétekről? Amikor oly mértékben nem érdekel, hogy el sem tudom mondani?! Mégsem kerülhetem ki, mert nem tudok olyan gyorsan kapni a távkapcsoló után, hogy a tudatomig el ne érjenek ezek a hírek. A minap is, a reggeli kávémat iszogatva ezt kell hallanom:
- Mit érzett, amikor a férje közölte, hogy elhagyja egy másik nőért?
- Hát bizony nagyon kiborultam.
- És a gyerekei mit éreztek?
- Hát, ők is kiborultak.
- Köszönjük.
- Kérem.
Majd az elhagyott feleség udvariasan elköszön, s nem küldi el a francba az egész tévécsatornát! Vélhetőleg azért, mert maga is úgy gondolja, ennek így kell lennie, ez a világ rendje: ha őt és a gyerekeket a semmiből hirtelen híressé emelkedett férje dobja egy, az új világához tartozó nőért, akkor neki készségesen válaszolgatnia kell a mindehhez boldogan asszisztáló tévének. Mert, senki ne dőljön be a sajnálkozó interjúknak, a csatorna igencsak örül, ha valami kis botrány van műsorai körül, hiszen attól csak nő a nézettség. Ha legalább igazi balhék lennének, de ezek... Igaz, nem tehet róla szegény csatorna, ha csak bugyiügyek akadnak. Először és utoljára nyilatkozott például Farkasházi Réka, miért hagyta el a férjét a Kertész Géza miatt, s miért menne már vissza a férjéhez, ha az hagyná. Ezt a két mondatnál többre nem érdemes hírt úgy tálalták, mint valami végtelenül exkluzív interjút. Figyelmen kívül hagyva, hogy ennek előtte egy hónapig más sem szerepelt a bulvárlapok címoldalain. Legjobban Szulákot sajnáltam, akinek eszes és józan nő létére sorra kell gyártania az efféle álérzelmes, belterjes, érdektelen beszélgetéseket.
Senki ne higgye, hogy a másik kereskedelmi csatorna különb lenne. Ott is mindig ugyanazok a pofák járják körbe a saját csatornájuk műsorait. Talán becsületesebb, amikor egy kifejezetten erre szakosodott műsorocskában letudják a "sztárok" magánéletének bonyodalmait.
Ma reggel fogmosás közben hallom az előzetest: nemsokára megtudhatom, hogy vége van-e a Bagi-Nacsa duó közös munkálkodásának. Merthogy senki nem lát tisztán e nagy fontosságú ügyben. (Elvégre alig nyilatkoztak még csak nyolcvanszor a felek...) Most azonban csak elmosolyodom fogkrémmel a számban. Pechetek van, nem fogom megtudni, ha megfeszültök sem! És jóleső érzéssel gondolok rá, hogy a bejelentés idején én már a kettes metró reggeli csúcsforgalmának üdítő, kellemes légkörében tartózkodom...

Ezek is érdekelhetnek