Ellenállhatatlan mosógolyó

Mosószer nélkül, hideg vízben is tökéletesen tisztára mossa a ruhát az a mosógolyó, amely most kapta meg a Budapesti Nemzetközi Vásár környezetvédelmi nagydíjas terméke címet.

KultúraValló László2006. 09. 29. péntek2006. 09. 29.
Ellenállhatatlan mosógolyó

A csoda nyitja a golyóba foglalt anyagok és ásványok együttese. Ionizációjuk úgy alakítja át a vizet, hogy ezáltal a szövetekre került szennyező anyag föllazul, így a kosz még a hideg vízzel is könnyen eltávolíthatóvá válik. A mosógolyó anyagai a mosószerekhez hasonló lúgos vegyhatást hoznak létre, így az olajos, illetve az átlagosnál koszosabb ruhák is könnyen moshatók vele. Ráadásul ezek az összetevők csökkentik a mosóvízben levő, vízkeménységet okozó ásványok mennyiségét, amitől már önmagában is javul a mosás hatékonysága. Mindezeken túl a golyó hatóanyagai fertőtlenítő (baktériumölő) és szagtalanító hatásúak is, a mosott ruha így sokkal tisztább, vegyszermaradékok nélküli lesz.
A hagyományos vegyszeres mosáshoz képest a golyóval jelentős energia és pénz takarítható meg. A már nálunk is kapható mosógolyót a Távol-Keleten és Japánban évtizedek óta használják.

Ezek is érdekelhetnek