Körkép

Kultúra2009. 06. 18. csütörtök2009. 06. 18.
Körkép

Szegedi varázslat. A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai az idén július 3. és augusztus 22. között zajlanak. A sort Lehár Ferenc Cigányszerelem című operettjével nyitják, majd a Béjart Ballett Lausenne társulat produkciója következik. Az operabarátok Puccini remekművét, a Turandotot láthatják, ismét műsoron lesz az István, a király, illetve felújítják az Elisabeth című musicalt. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz az egyetlen prózai előadás, mégpedig Boccaccio erotikus színműve, a Dekameron, melyet Sólyompecsenye címmel ad elő a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház.

Borsodban. Szórakoztatás és igényesség – ezek jegyében állt össze a Borsodi Művészeti Fesztivál eseménynaptára, melyet immáron kilencedik alkalommal rendeznek meg június 28-áig. A Barcikai Nyár 2009 programsorozat égisze alatt zajló színpompás seregszemle kínálatából kiemelkednek a kazincbarcikai főtéren tartandó koncertek: fellép a Ladánybene 27, az Edda Művek és az Echoes of Pink Floyd.

Somló Hangja. Július 15. és 18. között rendezik meg a Somló Hangja Fesztivált, melynek fő helyszíne a dobai Erdődy-kastély parkja lesz. Nemcsak a somlói bortermelés kerül reflektorfénybe, hanem a művészeti események is. Változatos a zenei program, többek között koncertezik a Ghymes, a Makám, a Csík zenekar, a Hot Jazz Band, a Los Andinos, Nikola Parov és Balogh Kálmán. Filmvetítések, táncházak, kézműves-foglalkozások mellett nyitott pincék várják az érdeklődőket.
 

Ezek is érdekelhetnek