Ördög jár az ördögkatlanban!

A húsz év után az idén először elmaradó Művészetek Völgyéért az ötnapos baranyai Ördögkatlan Fesztivál kárpótolja a mulatni vágyókat.

KultúraCzank Lívia2009. 06. 09. kedd2009. 06. 09.
Ördög jár az ördögkatlanban!

A Bárka Színház az idén második alkalommal hívja életre saját fesztiválját, melynek az Ördögkatlan nevet adták. Augusztus 5. és 9. között a Bárka három baranyai kistelepülésen, Kisharsány, Nagyharsány és Palkonya részvételével rendezi meg kulturális seregszemléjét. Az Ördögkatlan elnevezés egy nagyharsányi legendából származik. Úgy tartják, hogy a faluszéli hegy oldalát maga az ördög szántotta fel, így akarta elnyerni a környék legszebb lányának kezét.

A magyar zenei élet legjava sorakozik fel a fesztiválon. Fellép Lajkó Félix, a Quimby, Péterfy Bori, Rutkai Bori, a Kiscsillag zenekar és még sokan mások. A koncertek mellett irodalmi beszélgetéseket és színházi darabokat - János vitéz, A helység kalapácsa - is láthatnak az érdeklődők.

A Baranya Megyei Kulturális és Idegenforgalmi Központ által szervezett kézműves vásáron fazekasok, csipkeverők, szövők, fafaragók, bőrösök és még sokan mások várják a míves termékek kedvelőit. A gyerekeknek a Bóbita és a Ziránó bábszínház előadásában megnézhetik A három kismalac és a Csicseri történet című darabokat. Jártál-e már Budapesten? A kérdésre hiába a rövid igen vagy nem válasz, mert úgy még biztosan senki sem, mint ahogyan Pettendi Szabó Péter fotográfus. 2006 júniusában a Lánchídon sikerrel bemutatott nagyméretű fotóival és azok kiállítási módjával egyszerre mutatott rá alapvető társadalmi feszültségekre és a fotográfia lényegi kérdéseire. Aki lemaradt a kiállításról most megtekintheti az Ördögkatlan fesztiválon, Kisharsányban.

Az ötnapos mulatságról bővebben a www.ordogkatlan.hu oldalon olvashatnak.

Ezek is érdekelhetnek