Színház a vargák városában

Hivatásos színtársulat kezdi meg a működését hamarosan Kézdivásárhelyen. A Kárpát-medence legkeletibb városában 200 ezer lejt különített el e célra a helyi önkormányzat.

KultúraBalogh Géza2009. 06. 16. kedd2009. 06. 16.
Színház a vargák városában

Kézdivásárhely, az egyik legkisebb székely város önálló színtársulatot szervez. A vargák városának is mondott, nagy múltú céhes településen, a főtéren álló Vigadóban kezdi meg tevékenységét a hivatásos színtársulat Gergely László magyarországi rendező igazgatása alatt.

A nagy színházi tapasztalattal rendelkező Gergely Lászlóra az a feladat hárul, hogy a semmiből profi színtársulatot kovácsoljon össze. A húszezer lelket számláló város idei költségvetéséből 200 ezer lejt, nagyjából tizenöt millió forintot különítettek el erre a célra. Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely után itt alakul meg a két székely – Kovászna és Hargita – megye ötödik hivatásos színháza.

Ősszel Tamási Áron Ábel-trilógiája alapján készült előadással indítanak, aztán sorra veszik a magyar és a nemzetközi drámairodalom legjobb darabjait. Ehhez keresnek most 14-16 éves gyermekszínészeket, természetesen az anyaországból is szívesen várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetnek