Bánfalvy rendez: Figaro házassága

Bánfalvy Ági úgy döntött, hogy színre viszi Beaumarchais Figaro házasságát. Ráadásul nemcsak rendezi a darabot, hanem szerepel is benne, méghozzá Rékasi Károllyal.

KultúraSzabad Föld Online2009. 07. 22. szerda2009. 07. 22.
Bánfalvy rendez: Figaro házassága

A színésznő a napokban tért haza Párizsból. Korábban majd egy évig élt és forgatott ott, többek között a világhírű filmrendezővel, Jean Luc Godard-ral. Mostani útján tapasztalatokat gyűjtött élete egyik legmerészebb vállalkozásához.

Bánfalvy Ági elhatározta, újszerű módon rendezi meg Beaumarchais örökérvényű darabját. Bár a próbák csak ősszel kezdődnek – a bemutató jövő januárban várható –, a tökéletes színpadra állítás érdekében a színésznő fontosnak érezte, hogy más országban is tapasztalatokat szerezzen. Párizsban a Lucernaire Theatre-ben konzultált a kint futó Figaro házassága darab rendezőjével, Francois Ha Van-nal, s a Figaro-t alakító színésszel, Rafael Reves-szel. A színésznő megnézte Moliere Képzelt betegét is a Comedie Francaise-ben.

– Sem a modern, sem a klasszikus feldolgozásokban nem csorbították a darab szellemiségét, mondanivalóját. Mindenhol az igényes szórakoztatásra törekedtek, s majd’ elájultam az igényes és színvonalas színészi alakításoktól” – mesélte Bánfalvy. – Ami nagyon fontos: a napokban sikerült megegyeznem a címszerepet játszó Rékasi Károllyal is – árulta el a darab rendezőnője.

Kattintson bármelyik fotóra és megnyílik a képgalériánk!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek