Domingo Magyarországon!

Pécsett a – az eredetileg Placido Domingo kezdeményezte – Operalia lesz az utolsó kiemelkedő esemény a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programsorozat előtt.

KultúraSzabad Föld Online2009. 07. 10. péntek2009. 07. 10.
Domingo Magyarországon!

Placido Domingo az utóbbi két évtizedben a felnövekvő fiatal generáció támogatását is hivatásának tekinti, ezért vetette fel az Operalia létrehozását, amelyre először 1993-ban, Bordeaux-ban került sor. Mexikóváros, Madrid, Tokió, Párizs, Los Angeles és más nagyvárosok után igazi szenzációt keltett azzal, hogy 2009-ben Magyarországra hozza a versenyt, melynek elő- és középdöntőit július 25-től Pécsett rendezik, míg a döntő augusztus elsején Budapesten, a Magyar Állami Operaházban lesz. Az eseményt hatalmas nemzetközi szakmai és sajtóérdeklődés övezi.

A világ egyik legrangosabb énekversenyének tekintett Operalia az elmúlt tizenhat évben számtalan későbbi világsztárt indított el a pályáján. Ugyancsak kiváló szaktekintélyekből áll a Magyarországra érkező nemzetközi zsűri is: az operavilág krémje jön hazánkba, hiszen – többek között – a világ tizenkét legnagyobb operaházának zenei igazgatója is tagja a döntéshozó grémiumnak. Az ő feladatuk, hogy az ezer jelentkező közül az elődöntőbe jutott fiatal énektehetségek közül kiválasszák a jövő új operacsillagait.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek