Misztikus könyvek

A Kossuth Kiadó nagy sikerű regénypályázatának díjnyertes köteteiből indult útjára a Főnix Könyvek sorozat.

KultúraSzabad Föld Online2009. 07. 23. csütörtök2009. 07. 23.
Misztikus könyvek

A kiírás értelmében a kiadó tehetséges írók izgalmas, fordulatos, misztikus történeteit várta. Számos színvonalas pályázat érkezett, a rangos zsűri döntése alapján 12 művet díjazta. Ez alkalommal az első három helyezett művet mutatjuk be.

Az 1. helyezett
Székelyhidi Zsolt:
Jega Jade
– Háborúban született –
Vajon mennyi esélye lehet egy gyermeknek a túlélésre, ha egyedül marad egy idegen hold ismeretlen erdejének hatalmas fái között? Vajon túlélhet-e egy több időcikluson át tartó véres robotháborút, miközben számtalan egyéb veszély leselkedik rá a kéken derengő éjjeli lombok alól? Jega Jade sorsa egyben a miénk is – emberi jövőnk záloga egy kislány kék szemeinek csillogó mélyén rejtezik.
A kötethez szervesen kapcsolódik egy 21 műből álló zenei anyag is. Különleges élményben lehet része az olvasónak, ha – miközben a kalandok magukkal ragadják – nem csak képzeletben, de a zene segítségével „élőben” is átéli azt, amit Jade érez. A majdnem 3 órás zenei anyag a kötet szerzőinek alkotása, mp3 formátumban (281 MB) letölthető innen.

A 2. helyezett
M. Flóra Ágnes
Örvény
Az erotikus triller főhősének a szexcentrikus divattervező, Kátay Kitty élete pokol. Figyelik. Követik. Fájdalmas gyermekkori emlékek, rémisztő hallucinációk kínozzák. Közben Budapest egyik elit kerületében egy őrült szadista mániákus precizitással gyilkol fiatal nőket. Ki a tettes? A titokzatos középkorú külföldi üzletember, a marketinges szépfiú, avagy éppen a harmadik, a szőke selyemfiú?
Sok szex, még több vér és titok – az Örvény gyilkosok és áldozatok története.

A 3. helyezett
Balla Zs. L. Amarantë:
Lienoomi herceg
A regény egy különös tündérmese furcsa lényekkel, akikben mégis magunkra ismerhetünk… Hlimguennben, az örök tavasz földjén szürke az ég és borús az élet, mióta Larion herceget elűzték Lienoom trónjáról, s helyét Erik, az őrült zsarnok vette át. Larion bujdosik, hiszen halála népe végét jelentené. Összefoghatnak-e az elkülönült nemzetek, hogy legyőzzék közös ellenségüket? Van nagyobb és tisztán fényesebb hatalom az Örök Éjnél?

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek