Anastacia Pásztor Noémi Virágot választotta

Anastacia, a chicago-i popsztár Pásztor Noémi Virágot választotta budapesti koncertje hangulatgazdájának. A Neoton Família legendás szerzőinek lánya az idén nyáron jelentette meg első szólóalbumát, de máris az év legjobb új előadójának jelölték. A Neoton-musicalből mégis kimaradt.

KultúraCsontos Tibor2009. 08. 23. vasárnap2009. 08. 23.
Anastacia Pásztor Noémi Virágot választotta

– Sokan nem is igazán a bemutatkozó lemeze megjelenésére kapták fel a fejüket, hanem hogy ön énekelhet Anastacia budapesti koncertje előtt. Ennyire jó, vagy ilyen eredményes kiadójának a popdiplomáciája?
– Sokan pályáztak az előzenekari helyre, de Anastacia az anyagaim alapján nyilván úgy gondolta, a zeném kellően megalapozhatja a bulija hangulatát. Bizonyára tetszett neki a hangom, talán érződik, hogy szívből énekelek, és cseppet sem vagyok botrányhős, miként ő sem.

– Netán dedikált albummal is készül a személyes találkozásra a világsztárral?
– Mindenképpen szeretnék találkozni vele, de inkább majd én dedikáltatok vele…

– Öt évig az egykori Neoton Família tagjainak gyerekeiből toborzódott NeoTones együttesben énekelt a húgával együtt. A szólókarrier csábítóbb lehetőségeket kínált?
– Bár szép időket töltöttünk együtt, sok fellépésünk volt, készítettünk két sikeres lemezt is, de mindig szólóban szerettem volna megmutatkozni. Már tíz éves koromban dalokat írtam, s arról álmodoztam, hogy egyszer saját lemezem lesz. És most itt a Mindennapok című album, melyre harminc saját dalból tizenegy került fel. Valamennyinek én írtam a zenéjét és a szövegét is.

– Szóval, szerencsésen egyesítette zeneszerző édesapja, Pásztor László és szövegíró édesanyja, Hatvani Emese génjeit.
– Hogy mennyire szerencsésen, azt majd a lemezemet hallgatók eldöntik.

– Mindenesetre néhányan már döntöttek, hiszen jelölték a 2009-es Viva Comet „A legjobb új előadó” kategóriájában. Nocsak, máris?
– Egyszerre jó és furcsa érzés, hiszen friss a lemezem.

– A szülők egyébként „benne vannak” lányuk lemezében?
– Már csak legendás múltjuk miatt is fontos a véleményük. Édesapám segített a dalok kiválasztásában, de inkább produceri feladatokat vállalt. Sokan kérdezték, miért nem írt ő is néhány dalt a lemezemre, mire azt mondta, hogy biztosan „kilógtak” volna a sorból, hiszen ezek a szerzemények az én világomat, érzéseimet, gondolataimat tükrözik. Édesanyám pedig – akiről egy dal is született – lelkiekben adott segítséget.

– Tizenhat évesen az Egyesült Államokban is élt. Az akkori zenei hatások felfedezhetőek az albumán?
– Egy évet jártam ott gimnáziumba, s tagja voltam egy kilencventagú kórusnak. Sokféle, számomra addig ismeretlen zenét hallgattam, melyeket idővel megkedveltem, de zeneszerzőként nem érzem máig tartó hatásukat.

– A nyáron bemutatták a Szép nyári nap című Neoton-musicalt, melynek plakátjain nem szerepel a neve. Miért?
– Aki ismeri az édesapámat, tudja: az előzetes tárgyalások során tőle nem hangzott el a nevem, hogy nekem szerepelnem kellene a musicalben. Mindig is azt szerette volna, hogy a magam munkájával érvényesüljek, ráadásul semmilyen színházi múltam sincs. Annak viszont nagyon örülök, hogy Csepregi Éva szerepel a darabban, mindig is kedveltem. Egyébként csodálkozom, hogy mindenki azon csodálkozik, miért nem vagyok benne a musicalben.

– Az Anastacia-koncerttel kezdtük, zárjuk is azzal. Egy világsztár előtti fellépésnek vannak kellemetlen velejárói is. Felkészült ezekre?
– Nincsenek illúzióim, a műsorom alatt biztosan lesznek türelmetlen nézők, hiszen nem miattam jönnek szeptember 6-án a Syma Rendezvénycsarnokba. Alaposan felkészülünk, s bár tudjuk, Anastacia káprázatos show-val és táncosokkal lép színre, mindent megteszünk, és az bizonyos, hogy szívből zenélünk majd.

Ezek is érdekelhetnek