Kitelepül a Művészetek Völgyébe a Néprajzi Múzeum

A Cirque de Tókert területén felépített múzeumszigeten egyebek mellett kreatív foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, koncerttel várja a Néprajzi Múzeum a fesztiválozókat a Művészetek Völgyében – közölte az intézmény az MTI-vel.

KultúraMW 2024. 07. 19. péntek2024. 07. 19.

Kép: Számos családi programmal várja a Néprajzi Múzeum a Művészetek Völgye látogatóit

Számos családi programmal várja a Néprajzi Múzeum a Művészetek Völgye látogatóit
Forrás: Néprajzi Múzeum/Facebook

Közleményükben azt írták: a Türelemüvegen innen és túl nevű interaktív közösségi játékpavilonjuk olyan tevékenységeket mutat be, amelyek megállásra, lelassulásra, türelmes pepecselésre késztetik az érdeklődőket. Az interaktív kiállítást napközben családi és gyermekfoglalkozások, előadások kísérik. Emellett mindennap delelő foglalkozással várják múzeumpedagógusaik a kisgyerekes családokat mesével és énekléssel egybekötött pihenésre.

A délutáni órákban az Éjszakázz a múzeumban című múzeumi program fesztiválra szabott bemutató verziója várja a családokat, akik múzeumpedagógusok segítségével járhatják körbe az alvás témáját. A Paperbox csapatával a fesztiválozók a múzeum által már nem használt molinó anyagokból táskát és kiegészítőket is készíthetnek egy kreatív foglalkozáson.

Ez is érdekelhet

Az érdeklődők megtekinthetik a Néprajzi Múzeum és a Metropolitan egyetem együttműködéseben készült kreatív pályázati diákmunkákat. A programok között szerepel a HolddalaNap zenekar családi koncertje a múzeum udvarában.

A közlemény szerint a július 19-től 28-ig tartó fesztiválra látogatók a pontgyűjtő játék állomásait végigjárva a múzeum ősszel nyíló állandó kiállításába is betekintést nyerhetnek.
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek