Könyv jelent meg a Dankó Rádió hallgatói, művészei és műsorvezetői receptjeiből

A receptek területileg szinte az egész országot lefedik, sőt a Délvidékre, Felvidékre és Erdélybe is elkalauzolják az olvasót. A Dankó Rádió célja a magyar gasztronómia kincseinek továbbörökítése.

KultúraMW 2024. 12. 07. szombat2024. 12. 07.

Kép: Illusztráció

Cooking,Traditional,Slovak,Goulash,At,A,Corporate,Event,Team,Building
Illusztráció
Forrás: Shutterstock

Nótás kedvű fakanál címmel könyv jelent meg a Dankó Rádió hallgatói, művészei és műsorvezetői receptjeiből – írja az MTI.

Meggyőződésem, hogy ez az ötven nagyszerű recept erősíti összetartozásunkat, közvetlenebbé teszi kapcsolatunkat egymással a Dankó családban

– mondta Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója, az idén 50 éves Vujicsics együttes vezetője a kötet csütörtöki bemutatóján a közmédia székházában.

A Dankó Rádió célja a magyar gasztronómia kincseinek továbbörökítése

Mint kiemelte, a könyvben húsz hallgató, tíz műsorvezető, és húsz neves művész receptje kapott helyet, ezek területileg szinte az egész országot lefedik, sőt a Délvidékre, Felvidékre és Erdélybe is elkalauzolják az olvasót.

„Hisszük és meggyőződéssel valljuk, hogy a családi asztal és a mellette felhangzó ének nemzedékekre visszanyúló hagyománya olyan érték, amelyet nekünk is át kell adnunk a minket követőknek. Hiszen a mély gyökerű fák nőnek magasra” – hangsúlyozta Eredics Gábor.

A könyvben olyan ismert művészek receptjei szerepelnek, mint Sárik Péter, Dancs Annamari, Novák Péter, Oszvald Marika, Roby Lakatos, Miklósa Erika, Majorosi Marianna, Szóka Júlia, Vágó Zsuzsi, ifj. Sárközi Lali, Hatvani Kiss Gyöngyi, Eredics Gábor, Bokor János, Janza Kata, Csík János, Kállay Bori, Oláh József, Pál István Szalonna, Hűvösvölgyi Ildikó és Lugosi Katalin.

A Dankó Rádió műsorvezetői között megosztotta egy-egy receptjét a könyvben Juhász Katalin, Popovics László, Czikora István László, Nádas György, Szabó Tamás, Gaál Sándor Zoltán, Hajdú Tibor, Erdélyi Claudia, Budai Beatrix és Tölgyi Kriszta. A kötet ínycsiklandozó fotóit Görbe Pál készítette.

Ez is érdekelhet

A program részeként kerekasztal-beszélgetés is zajlott Hűvösvölgyi Ildikó színművész, Hatvani Kiss Gyöngyi nótaénekes, valamint Nádas György humorista részvételével. Hűvösvölgyi Ildikó elmondta, hogy felvidéki eredetű, „Kálvinista mennyország” nevű túrós receptjéről beszélt, Hatvani Kiss Gyöngyi „Sajnos jó kacsa” nevű káposztás ételük történetét mesélte el, Nádas György pedig a Pulykamellfilé gombaábrándokkal nevű receptjéről számolt be, amelyet még a nyolcvanas években Cziglán Istvánnal, a Solaris együttes egykori gitárosával együtt főzött ki a Mátrában.

A könyvbemutatón fellépett Kállay Bori, Tordai Zoltán és zenekara, valamint Bokor János. Az eseményen jelen voltak a Dankó Rádió hallgatói, művészei, műsorvezetői és a közmédia képviselői.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek