Alhat-e a kutya az ágyban?

KutyapostaSzücs Gábor2023. 11. 29. szerda2023. 11. 29.

„Ha megszelídítesz, felelősséggel tartozol irántam”

Örök témáink egyike: alhat-e a kutya ágyban? Az egyik vélemény szerint a kutyának semmi keresnivalója az ember fekhelyén, mások viszont úgy gondolják, hogy csodálatos érzés az együtt alvás. Legutóbb valaki arról írt, hogy a kutyája most már lassan kitúrja őt az ágyból, ha megmozdul, rámorog. Most mellőzném magát a cikket – persze, ne legyen vitás: a Kutyapostás az együtt alvás mellett szavaz –, e helyett inkább néhány észrevétel az internet népétől:

*
Ki az ágyból! (Kutyás vagyok.)

*
Valószínűleg falkavezérnek gondolja magát, s azt érzi, ti vagytok az ő területén…

*
Tessék időben lefeküdni, még a kutyus előtt, majd szigorúan, vigyázzállásban aludni reggelig, és akkor távozni az ágyból, amikor már ő nem tartózkodik benne…

*
Nálunk is volt ilyen. Ha morgott, le kellett mennie az ágyról. Rögtön rájött, hogy én vagyok a főnök. Azóta, ha nem tetszik neki, most is morog, de azért arrébb megy.

*
Rongyi is ilyen. Elég nagy az aurája, és nem viseli jól, ha valaki belekerül. Persze, ha ő jön a mi auránkba, az rendben van. Én, amikor morog, már csak azért is ott maradok, beszélek neki (nem írom le, mit, mert letilt a Face). Rongyi mentett kutya, nem tudom, miért lett ilyen. Irigy, féltékeny, de akkor is ő a szerelme anyának!

*
Az idősebb kutyám, Sophie mindig úgy fekszik le, hogy valahogy hozzám érjen. Természetesen ez nem az a pozíció, ami kényelmes lenne, így előbb-utóbb megmozdulok. Akkor dünnyög a kis orra alatt, van, hogy odébb megy, van, hogy kimegy a szobából. Ha ráfekszik a takaróra és kihúzom alóla, na, akkor van nagy morgás, olyankor az ajtóra szoktam mutatni, hogy arra van a kijárat. Kimegy, majd egy fél óra múlva nagy prüszkölések közben (hogy vegyem észre, ott van) visszakönyörgi magát. A kisebb ezzel szemben hozzám bújva alszik, ha arrébb megyek, gurul utánam. Csak akkor hagy ott, ha melege van. Egyébként simán rá is fekhetek, meg sem mukkan.

*
Az enyém a hátsómat csipkedi. Nem haragból, mert ha rászólok, „nevet”!

*
Nálunk mi vagyunk a főnökök. Pont. Bejöhet az ágyba alváskor, de le is megy. Morogva ugyan. De ez a morgás is olyan: „azistenáldjonmármegtitekethogyennyitficeregtek”.

*
Tudod, hogy te vagy az univerzum a szőrös barátodnak. Ha együtt alszol vele, a lelkedet is melegíti. Engedd, hogy a kutyád a legközelebb legyen hozzád.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek