Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Két tonna alapanyag, amiből másfél tonna a hús, két kocsi tüzelő és tizenhét szakács. Többek között ezek kellenek ahhoz a Guiness rekordkísérlethez, amelyet Tóth István és csapata szeretne megdönteni Kapuváron, október 3-án, a várossá avatás negyvenedik évfordulóján.
A kapuvári vendéglős szakmájához passzoló rekordot keresett, így talált rá egy néhány évvel ezelőtti dél-afrikai rekordra. Az afrikai szakácsok egy intézmény avatóján 1400 kilogramm alapanyagból készítettek 1060 kilogramm aprópecsenyét. Innen jött az ötlet, a most a Kapuvári Hús Zrt. támogatásával másfél tonna húsból készítik el a Hany Istók aprópecsenyét.
Felhasználnak hozzá több mint 300 kilogramm hagymát, 50-50 kiló paprikát és paradicsomot 150 kilogramm zsírt, 50 kiló sót és 40 kiló fűszert. Az ételt tizenhét szakács készíti el egy tizennyolc négyzetméteres grill lapon. A szakácsok munkáját két fűtő is segíti, hiszen a Rábaközi Erdészet által felajánlott, két pótkocsi fával fogják melegíteni a grill lapot.
A rekordkísérletet reggel hat órakor kezdik, és déltől kezdve már meg lehet kóstolni az aprópecsenyét. Várhatóan tízezer adag étel tudnak kimérni a szakácsok, amiből bárki, bármennyit vihet. A kétszáz forintos adagok árából befolyó pénzt a Király-tó Óvoda és Bölcsőde fejlesztésére ajánlották fel a rekordkísérlet szervezői.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu