Mit evett Mátyás király?

Augusztus 5-7. között reneszánsz udvarrá változik a Somogy megyei Nagyszakácsi. A 18. Királyi Szakácsversenyen profi szakácsok keltik életre a reneszánsz gasztronómiai kultúrát. A látványos konyhai sürgölődés mellett számtalan szórakoztató program is várja az odalátogatókat.

LakóhelyemRomvári Orsolya2010. 07. 20. kedd2010. 07. 20.
Mit evett Mátyás király?

A rendezvény első napján a környékbeli polgármesterek mérik össze tudásukat a helyi ételek elkészítésében, pénteken pedig a pékek töltik meg Nagyszakácsit minden földi jóval. A három napos rendezvénysorozat fő látványossága a szombati Királyi Szakácsverseny, ahol a szakácsmesterekből álló csapatok a fejedelmi menüt kizárólag Mátyás király korában ismert alapanyagokból, fűszerekből, korhű technológiai eljárással készíthetik el. A Királyi Asztal terítésének ceremóniáján a versengő szakács-csapatok korhű körülmények között szervírozzák a fejedelmi étkeket. A vásári forgatag részeként pedig számtalan különleges, népi ételt kóstolhatnak meg a látogatók.

A hagyományőrző eseményen a konyhaművészet remekei mellett egész nap színes programok várják az érdeklődőket a kicsiktől az idősebbekig: a reneszánsz gazdagságát idéző gasztronómiai ínyencségek ízei és illatai, korhű zenészek és táncosok, gólyalábasok, zászlóforgatók, bajvívók és lovagi játékok repítik vissza az érdeklődőket Mátyás király udvarába.

Fellép Dévai Nagy Kamilla és krónikásai, a Fresco Ballo reneszánsz táncosai és a Motetta quartett zenészei, Nárai Erika, az Aranykard Sárkányos Lovagrend képviselői, a Zalai Csepűvédők, és a Langaléta Garabonciások. A napot a Piramis együttes koncertje, s tűzijáték zárja.

A rendezvényre szóló belépőjegy ára: 1000 Ft/fő.
További információ: www.kiralyiszakacsok.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek