Borkarnevál Debrecenben

A Nagyerdő szívében, a Békás-tó mellett rendezik meg a 11. Debreceni Borkarnevált, melyre több mint húsz kiállító pincészet képviselője érkezik. A rangos eseményre a határon túlról is meghívtak borászokat.

LakóhelyemBalogh Mária2010. 08. 06. péntek2010. 08. 06.

Fotó: Picasa 3.0

Borkarnevál Debrecenben Fotó: Picasa 3.0

Debrecennek nincs elhíresült borvidéke, de van igénye a minőségi borok fogyasztási kultúrájának népszerűsítésére. Az idei Borkarnevál díszvendége – számos nívós borászat mellett – a balatonfüredi-csopaki borvidék. A szervezők több mint 10 ezer látogatóra számítanak a ma délután kezdődő és vasárnap este záruló háromnapos rendezvényen, ahol a jó bor mellett kellemes élő zene szórakoztatja a nagyérdeműt.

Felvonultatják a magyar konyha különleges ételeit is, melyek közül a malacsült, a kenyérlángos, a házi rétes és a slambuc ígérkezik a legnépszerűbbnek. Nem véletlen, hogy a Főnix Rendezvényszervező Kft. munkatársai szombatra slambucversenyt is hirdettek, amire bárki nevezhet a helyszínen 12 órától. A versenyzőknek bográcsot és a különleges pásztorétel készítéséhez szükséges alapanyagokat maguknak kell vinniük, minden mást a szervezőktől kapnak. Így a zsűrit is, amely nem csupán a slambuc íze alapján hirdet győztest, hanem speciális elkészítési folyamatát is figyelemmel követi. A borkóstolás és -fogyasztás mellől nem hiányozhatnak a sajtkülönlegességek sem, amiből ugyancsak nagy választék ígérkezik.

A nyitónap estéjén kihirdetik a „Debreceni Borkarnevál legszebb bora” címet, majd holnap a közönségdíjas nedűt díjazzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek