Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A Nagyerdő szívében, a Békás-tó mellett rendezik meg a 11. Debreceni Borkarnevált, melyre több mint húsz kiállító pincészet képviselője érkezik. A rangos eseményre a határon túlról is meghívtak borászokat.
Fotó: Picasa 3.0
Debrecennek nincs elhíresült borvidéke, de van igénye a minőségi borok fogyasztási kultúrájának népszerűsítésére. Az idei Borkarnevál díszvendége – számos nívós borászat mellett – a balatonfüredi-csopaki borvidék. A szervezők több mint 10 ezer látogatóra számítanak a ma délután kezdődő és vasárnap este záruló háromnapos rendezvényen, ahol a jó bor mellett kellemes élő zene szórakoztatja a nagyérdeműt.
Felvonultatják a magyar konyha különleges ételeit is, melyek közül a malacsült, a kenyérlángos, a házi rétes és a slambuc ígérkezik a legnépszerűbbnek. Nem véletlen, hogy a Főnix Rendezvényszervező Kft. munkatársai szombatra slambucversenyt is hirdettek, amire bárki nevezhet a helyszínen 12 órától. A versenyzőknek bográcsot és a különleges pásztorétel készítéséhez szükséges alapanyagokat maguknak kell vinniük, minden mást a szervezőktől kapnak. Így a zsűrit is, amely nem csupán a slambuc íze alapján hirdet győztest, hanem speciális elkészítési folyamatát is figyelemmel követi. A borkóstolás és -fogyasztás mellől nem hiányozhatnak a sajtkülönlegességek sem, amiből ugyancsak nagy választék ígérkezik.
A nyitónap estéjén kihirdetik a „Debreceni Borkarnevál legszebb bora” címet, majd holnap a közönségdíjas nedűt díjazzák.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu