Civilek egri ünnepe

Eger ünnepére invitálják a látogatókat a város civil szervezetei szeptember 17-19. között. Lesz úszóverseny és kórházi nyílt nap. is.

LakóhelyemPalágyi Edit2010. 09. 15. szerda2010. 09. 15.
Civilek egri ünnepe

Tizenhárom helyszínen csaknem hetven civil szervezet készül programokkal Eger idei ünnepére. A három napos rendezvényt immár 15. alkalommal rendezik meg, hogy a civil kurázsi és összefogás bemutatkozhasson.

Újdonság, hogy ez alkalommal – a szeptember 17-ei, pénteki kezdőnapon – a megyei Markhot Ferenc Kórház is megnyitja kapuit. A nyílt napon nemcsak a máskor elzárt, titkos helyeket – például a műtőket – mutatják meg a kíváncsi látogatóknak, de számos ingyenes szűrést is tartanak. Szombaton pedig a strand várja az egrieket, többek közt családi úszóversenyre. Vasárnap barokk futóparádéra hívják a sportos helybelieket.

A Dobó téren a szó szoros értelmében sátrat vernek a civilek, akik életmódtanácsokkal is szolgálnak. Ott lesz például a Rákellenes Liga helyi csoportja, valamint a vesebetegek és a szervátültetettek szervezete is. A kismamák babahordó-felvonulással hívják fel magukra a figyelmet, de az állatvédők és a polgárőrök sem hiányoznak majd.

A három napon át egymást váltják a színpadon a művészeti csoportok, de lesz jóga- és terápiáskutya-bemutató is. Akinek kedve támad, délutánonként meglátogathatja a főiskola csillagvizsgálóját. Esténkét pedig egri együttesek koncertjei szórakoztatják az összesereglett közönséget.

Ezek is érdekelhetnek