Mi történik Szegeden jövő nyáron?

Már most megvehetik a szabadtéri színház hívei a 2011-es évad előadásaira a jegyeket. Szegeden ismét gazdag programot ígérnek, a Dóm téren feltűnik majd a A víg özvegy, a kiállítóteremben pedig John Lennon.

LakóhelyemBorzák Tibor2010. 09. 21. kedd2010. 09. 21.
Mi történik Szegeden jövő nyáron?

Nem sokat pihentek a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői, hiszen már a jövő nyári programot hirdetik. Sőt a jegyeket is elkezdték árusítani. Aki nem akar lemaradni, máris beszerezheti a bilétákat, illetve a bérleteket.

Újdonság a Szeged Kártya, amely jelentős kedvezményre jogosít. Ehhez pontokat kell gyűjteni, mégpedig a REÖK (Regionális Összművészeti Központ) kiállításainak látogatásával. De egyébként is érdemes lesz megnézi a szenzációsnak ígérkező tárlatokat, köztük Hundertwasser, Miró és John Lennon alkotásait.

Nézzük csak a nyolcvanadik évadához érkező Szegedi Szabadtéri Játékok 2011-es műsortervét! Az ünnepi nyitóelőadás Madách Imre drámája, Az ember tragédiája lesz, melyet visszatérő alkotóként Vidnyánszky Attila rendez. Ezt követően a könnyedebb műfaj hívei nézhetik meg Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjét. Az opera műfaját Bizet Carmenje, a musicalt pedig Dés László Valahol Európában című produkciója képviseli.

S egy kis változás: a korábbi évek gyakorlatától eltérően az újszegedi játszóhelyen a prózát a zenés műfajok váltják fel. Színpadra kerül Puccini Gianni Schicchi és Vajda János Mario és a varázsló című egyfelvonásos operája. Ugyanitt mutatják be a Darvasi László művéből készült Popeye című zenés előadást, és ide költözik az évek óta műsoron szereplő Szegedixie gála.

Ezek is érdekelhetnek