Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Vadásszák kutyával és disznóval is. Az illatos szarvasgomba nagy kincs, a tiszteletére téli ünnepet tartanak Gödöllőn.
Egykoron – jó száz esztendeje – nagyhatalomnak számított hazánk, ha a szarvasgombáról volt szó, ám az ínyenc lakomák csúcsának számító illatos csemege lassan feledésbe merült. Nos, Gödöllőn január 30-án téli szarvasgomba ünnepet tartanak: a rendezvényt tavaly hívta életre hagyományteremtő céllal a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesület. A gombászás híveit az Erzsébet királyné szállodába és a város megújult főterére várják.
A szervezők célja feléleszteni a szarvasgomba fogyasztásának kultúráját. Hazákban jelenleg 160 szarvasgombafajt tartanak nyilván, ám ebből csak hat-nyolc alkalmas emberi táplálékul. A gasztronómiai és szakmai rendezvényen e fajokat szakavatott segítséggel ismerhetik meg az érdeklődők. Mindent megtudhatnak a legfinomabbról, a téli szarvasgombáról, mely a francia szarvasgombával vetekszik. Találkozhatnak az első magyar, szarvasgombás termékeket gyártó cég képviselőjével, s az avarban az illatos finomság után kutató kutyákat is megcsodálhatják a Gödöllőre látogatók.
Az ínyencek sem csalódnak: a földben rejtőző különlegességgel ízesített ételekből kóstolót is tartanak a szervezők. S míg a szülők ízélményeket szereznek, a kicsikre gyerekprogramok várnak.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu