Népzene és Rock’n’Roll a Csángó Fesztiválon

Nyolc nap és kezdetét veszi a 22. alkalommal megrendezett Csángó Fesztivál Jászberényben, ahol mintegy 50 program, 700 közreműködő, 20 zenekar, 10 helyi együttes és 20 hagyományőrző csapat várja az érdeklődőket.

LakóhelyemKovács Réka2012. 07. 31. kedd2012. 07. 31.
Népzene és Rock’n’Roll a Csángó Fesztiválon

Az augusztus 9-i, csütörtöki Gálaműsor különlegessége a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam valamint a Jászság Népi Együttes közös nagyszabású koncertje. A produkcióban a népzene magába szívja a rockzene sodró erejét, megtartva saját autentikus értékeit. A két színpadon zajló, 13 zenészt, 30 táncost mozgató előadás utánozhatatlan és feledhetetlen élményt ígér az érdeklődőknek.

A fesztivál öt napja alatt lesz gyerekrajz-pályázat kiállítás, folk mozi, népművészeti vásár és kicsiknek szóló programok. A zenét a Fanfara Komplexa, Berka és a Szeres zenekar, ŐsKestar Balkán Band, Zagyva Banda, a Szászcsávási és a Parno Graszt zenekar szolgáltatja, a gasztronómia rajongóit pedig az ízek utcája, pálinka- és bormustra várja, de lesznek folklórműsorok, viselet-bemutatók, szentmise, népzenei koncertek, táncházak, tánctanítások, tűzijáték, nemzetek népzenéje és tánca, továbbá számos érdekes program várja a látogatókat

A rendezvény érdekessége, hogy augusztus 11-én, szombaton délelőtt itt rendezik meg a VI. MAGYAR - MAGYAR Konferenciát, melynek témája: Kisebbségi megmaradás, továbbélés határainkon belül és túl.

A fesztivál ideje: 2012. augusztus 8-12.

További információért keresse fel a XXII. Csángó Fesztivál honlapját.

Ezek is érdekelhetnek