Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
A karcagiak szerint az az igazán jó birkapörkölt, amelybe az állat minden ehető része – a fülétől a farkáig – belekerül.
A június 27–28-i XVI. Karcagi Birkafőző Fesztivál ismét bizonyítani fogja, a sok versenyző más-más módon és ízesítéssel készíti kitűnően ezt a hagyományos pásztorételt. Az első fesztiválon, 1999-ben még csak harminchatan főztek, idén már több mint kétszázan állnak a bogrács mellé. Jönnek a Vajdaságból, Délvidékről és a Felvidékről is. S bár nincs a zsűriben részrehajlás, többnyire karcagiak nyernek a főzőversenyen.
A szakértők szerint négy óra kell a birkaétek elkészítéséhez, lényeges, hogy az állat ne legyen fiatal, réten legeljen, és ne legyen se túl kövér, se sovány. A régióban népszerű az étel, tavaly óta hungarikum, szellemi örökségünk része is. A fesztivál kísérőprogramjaként a kalocsai hímzés és csipke kultúrája, viseleti kiállítás tekinthető meg, de lesznek egyéb kulturális, hagyományőrző és sportprogramok, a gyerekek állatsimogatóban barátkozhatnak a kisállatokkal és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu