Meleg vagyok, mit tegyek?

Kedves Dóra! Lassan már húszévesen, azt hiszem, végleges, hogy meleg vagyok. Elegem lett abból, hogy a szüleim állandóan nyaggatnak, hogy mikor lesz már komoly kapcsolatom. Pedig valószínű, hogy olyan, amire ők vágynak, nem is lesz. Titkolóznom kell a családom, az ismerőseim előtt. Érdemesebb lenne elmondani végre, vagy inkább tűrjek és maradjak csendben?

Lelki bajok2009. 07. 09. csütörtök2009. 07. 09.
Meleg vagyok, mit tegyek?

Kedves Levélíró!

Nem vagy könnyű helyzetben, mert azok a közösségek, amelyek hagyományosan a legközelebb vannak hozzánk – a család, az iskola, a vallási közösség – csak ritkán tudnak valódi segítséget nyújtani a szexuális identitásunkkal kapcsolatban felmerülő trükkösebb helyzetekben. Egyedül pedig nehéz feltenni és megválaszolni azokat a kérdéseket, melyekből kiderül, hogy te mit tudsz és mit hogyan fogadsz el a szexuális személyiségedet illetően. Néhány élmény, vágykép, fantázia még kevés ahhoz, hogy tisztázzuk, mit is jelent melegnek lenni.

Keresd meg azt a meleg közösséget, amelyik a legközelebb áll hozzád. S ami a legfontosabb: ne félj. Nyíltan megélni szexuális identitásunkat akkor tudjuk, hogyha valóban elfogadjuk önmagunkat ,és hisszük, hogy amit teszünk, az normális és nem szégyellni való dolog.

Ma Magyarországon sokan kényszerülnek meghasonlott, kettős életbe, mert nem merik, nem tudják felvállalni szűkebb/tágabb környezetük szexuális elvárásaitól való különbözőségüket. Ez elképesztő teher, s nem ritkán családi és személyes tragédiákhoz vezet. Meg kell tanulni természetesen kezelni a szexuális sokféleséget. Ebben a tanulási folyamatban az őszinteség kulcsfontosságú: hiszen a másságot okosan, őszintén, bátran, humorral vállalni képes emberek nélkül hogyan is tanulhatnánk meg a másság elfogadását?

Mester Dóra szexoktató

Forrás: MOHA

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek