Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
K. Lajos kiskunmajsai olvasónk a Gyógyító köleskása című cikkünk olvasása után azt szeretné tudni: vajon hogyan készült a fordított kása, amit legutóbb gyerekkorában evett?
Régen valóban kedvelt tanyai étel volt a fordított kása, főleg bográcsban főzték a pásztorok. Azért hívták fordítottnak, mert annyira zsíros volt, hogy szinte magától megfordult az edényben.
Egyszerű volt elkészíteni. Az edényben szalonnát pirítottak vagy zsírt tettek, azt felforrósították, majd beleöntötték a megmosott kölest. Egy kicsit kevergették, majd vízzel felengedték és megsózták. Miután megpuhult, máris tálalták.
Reméljük, sikerül megfőznie ezt a régi ételt.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu