Mi az a fordított kása?

K. Lajos kiskunmajsai olvasónk a Gyógyító köleskása című cikkünk olvasása után azt szeretné tudni: vajon hogyan készült a fordított kása, amit legutóbb gyerekkorában evett?

MiscPethes József2009. 01. 19. hétfő2009. 01. 19.
Mi az a fordított kása?

Régen valóban kedvelt tanyai étel volt a fordított kása, főleg bográcsban főzték a pásztorok. Azért hívták fordítottnak, mert annyira zsíros volt, hogy szinte magától megfordult az edényben.

Egyszerű volt elkészíteni. Az edényben szalonnát pirítottak vagy zsírt tettek, azt felforrósították, majd beleöntötték a megmosott kölest. Egy kicsit kevergették, majd vízzel felengedték és megsózták. Miután megpuhult, máris tálalták.

Reméljük, sikerül megfőznie ezt a régi ételt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek