Kovács Kati lecsója

Kovács Kati vízen verhetetlen, és úgy tűnik, a konyhában sem a hobbikategória versenyzője. A kajakkirálynő fenséges lecsót készített nekünk, s férje, Hoffman Ervin többszörös kenuvilágbajnok - mint persze mindenben - most is támogatta.

MiscCzifrik Balázs2009. 12. 11. péntek2009. 12. 11.
Kovács Kati lecsója

Két angol buldog és egy golden retriever ugat a kerítésnél. Aztán Hoffmann Ervin előkerül és beenged minket a budakalászi, gyönyörű kertes házba.
- Kati még hajat szárít, de mindjárt ő is főzésre kész - tessékel minket előre Hofi, akinek ez a becenév, higgye el a kedves Olvasó, sokkal jobban áll, mint a komolykodó Ervin. A lakásban valóban nem az étel rotyogása, a tűzhely duruzsolása, hanem a hajszárító zúgása fogad minket. Kati végre előlibben, mosolyog és kedves, mint mindig.
Ha az ember nagyon ifjú, és Kovács Katiról képet csak az interneten látott, akkor akár gyanakodhat, hogy talán nincs is lába, merthogy a legtöbb képen Kati deréktól lefelé kajakban végződik. A bizonytalankodóknak jelentjük, Kovács Katinak van lába, és nagyon is formás! Nem tartom magamban, hogy teljesítményén túl Kovács Kati engem személy szerint törékenységével és nőiességével is lenyűgöz. Ugyanis volt már szerencsém kajakos lányokhoz; s amikor mellettük voltam, ha az utcán esetleg verekedésre került volna sor, nem lett volna kérdés, hogy ki kit véd meg.
De térjünk vissza a konyhába, ahol Kati gyakorlottan szeli a paprikát és a paradicsomot. A hagymát, ha már Hofi is ott van, átadja neki, hadd szelje ő. Ez a mondat azonban némileg torzítja a valóságot, ugyanis a konyhai felosztás a következőképpen fest:
- Én is szeretek főzni, de ez mégis inkább Hofira hárul, mert ő van többet itthon. Ha együtt főzünk, akkor Hofi kivitelezi a munkát, én pedig csak a fűszerezésbe szólok bele. Mind a ketten nagyon szeretjük a magyar konyhát, de Hofi sokkal csípősebben, sokkal vastagabban fűszerez, mint én. Na, ekkor fogom meg a kezét, hogy "abba már pont eleget szórtál".
Kati egyébként, mint legkisebb lány, édesanyja és két nővére mellett tanult meg főzni. Kamaszkorában legtöbbször levest készített, és amúgy nagy leveses most is, de a lecsószezon végén mégis inkább egy "búcsúlecsót" készít nekünk. Azért is jön jól ez a gyors és könnyű étel, mert Katinak és Hofinak még elég komoly megpróbáltatásokat tartogatott a nap. Ugyanis látogatásunk idején volt Janics Natasának a leánybúcsúja a Balatonon - vőlegényének pedig Szegeden a legénybúcsúja, amire persze Hofi is hivatalos volt. Kati csak annyit árult el, hogy chippendale fiúk nem lesznek, látnak ők elég izmos férfitestet egész évben, meg amúgy is elég alacsony színvonalnak tűnik ez a fürdőgatyás fiútáncolósdi. - Viszont mégiscsak hívtunk egy férfit - meséli el a meglepetés egy részét Kati -, Szőke Andrást, akivel a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorban barátkozott össze Natasa. Míg Kati mesél, Hofi csöndben hallgat. Kérdezem, hogy ő hasonlóképpen gondolkozik-e erről, mint Kati: nem kellenek-e lányok egy legénybúcsúba?
- Hát mi majd a Tisza-parton bográcsozunk - néz ránk sokat sejtetőn somolyogva Hofi. Ha így is lesz, az ártatlannak ígérkező murihoz az elkészült lecsó mindenképpen jó alap.

Kati lecsója



 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek