Vidék íze

Oldaltérkép2008. 08. 27. szerda2008. 08. 27.
Vidék íze


A gasztronómiai magazin szeptemberi számának tartalma:

Előételek, saláták

Avokádósaláta, ahogy én szeretem
Bundában sült lóbab tejfölös mártogatóssal
Töltött paradicsom csőben sütve
Szezámmagos körtekocsonya pirított kecskesajttal

Levesek

Citromfüves szőlőleves
Hideg bazsalikomos paradicsomleves
Jókai bableves
Kalocsai halgulyás
Padlizsánpüré-leves szalonnás túróval
Palóc gulyás Sziporka módra
Pikáns csibeszíveleves
Tarcali raguleves
Töltött tyúkhúsleves zsályával

Főételek

Aioli mártás
Babos spagetti
Bárányborda aioli szósszal
Borgőzben párolt pisztrángrolád tejszínes, fokhagymás parajágyon

Bouillabaisse – provence-i halászlé
Csekei töltött csirke
Csicseriborsóval töltött paprika paradicsommártásban
Csirkepaprikás vadasan
Édes musttal megőrjített csirkecombok
Fokhagymagrillázsba hempergetett csirkeszárny currys karfiollal
Húsos patisszon dióval dúsítva
Káposztás-kolbászos nokedli
Marhaborda köcsögben
Mézes jércemell pirított spagettivel
Négy sajtos rakott krumpli
Palacsintában sült kapros tengeri halfilé
Paradicsomos felfújt
Pataji pacal
Pisztráng pikáns mártásban
Pongyolába bújt tökös kakas
Pulykacomb betyárosan
Pulykamelltekercs krémsajtos-paradicsomos töltelékkel
Rántott padlizsán mozzarellás uborkasaslikkal
Ratatouille nizzai módra
Rokfortos sajtmártás
Roston sült csirkemell juharsziruppal párolt aszalt gyümölcsökkel
Sárgarépás pulykajava rakott kifliben
Pikáns sült hal fejtett babbal tálalva
Szilván sült töltött libacomb
Tárkonyos boszorkánysült
Tárkonyos hús krumpligaluskával
Tejszínes csirkemell őszibarackos rizzsel
Vörös márna mascarponés rizottóval és feketeribizli-mártással
Zöld metélt paradicsommártással
Zöldbabos lecsóval töltött sertéskaraj

Desszertek

Áfonyás-túrós minikalács
Almatorta vaníliaöntettel
Ananászos palacsintatortácska csokoládéöntettel
Diós szedertorta
Diós-töpörtyűs pogácsa
Elzászi almatorta
Erdei manó sütije
Fehércsokoládé-mousse szederhabbal és szederfagylalttal
Ír kávétorta
Kalocsai paprikás kácsi
Kávékrémes szelet erdei gyümölcsökkel
Levendulás creme brulée
Mandulás méhcsípés
Mokkakehely tojáslikőrrel
Rácsos almás
Sárgabarackos-almás rétes
Sós-túrós rétes
Szilvás kalácstorta
Tóthék Rákóczi túrósa
Túrós-gyümölcsös rakott piskóta
Zserbó szilvalekvárral és mákkal töltve

Savanyúságok

Édes szilva savanyúan
Fokhagymával töltött ecetes szilva
Szilva vörösborban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek