Futballvébé: megint magyarok nélkül

Hatpontos menetelésbe kezdett a magyar labdarúgó válogatott Portugália és Dánia ellen, idegenben. Lisszabonban az első három pont elúszott, kikaptunk három góllal. A következő hármat még be lehet gyűjteni, csakhogy minek...?

Ország-világBudai Horváth József2009. 10. 11. vasárnap2009. 10. 11.
Futballvébé: megint magyarok nélkül

Ideges játékkal kezdett mindkét csapat, enyhe hazai fölénnyel. Aztán a 18. percben C. Ronaldo beadását Babos Simao Sabrosa elé tenyerelte, aki nem hibázott, 1:0. A 25. percben kiderült, hogy Ronaldo mégsem épült fel a sérüléséből, ezért cserét kért. A portugálok többet birtokolták a labdát, meg-meglódultak, de Dzsuzsák megpattanó lövésénél (alig ment mellé), majd Gera felső léces fejesénél (Eduardo rosszul jött ki) csak a szerencse mentette a hazai kaput a góltól.

A második félidőben aztán a portugálok átvették az irányítást, a mieink csak védekeztek. Szűk fél óráig még ment is, csakhogy a 74. percben Liedson fejjel juttatta a labdát a gólvonal mögé, 2:0. Elment a hajó, négy perccel később Simao Sabrosa kapáslövéssel vette be a magyar kaput, megszerezve ezzel csapata harmadik (és saját második) gólját, 3:0.

Az 1. selejtező csoport másik mérkőzésén a dánok Koppenhágában 1:0-ra verték a svédeket, így kijutottak a 2010. évi dél-afrikai világbajnokságra. Jövő szerdán következik a záróforduló, Dánia-Magyarország, Svédország-Albánia és Portugália-Málta összecsapásokkal. Az állás pedig: 1. Dánia 21 ponttal, 2. Portugália 16 ponttal, 3. Svédország 15 ponttal, 4. Magyarország 13 ponttal.

Hogy csoportmásodikok legyünk, meg kellene vernünk idegenben Dániát, miközben az otthon játszó portugáloknak és svédeknek  vereséget kéne szenvedniük egy tuti egyes meccsen. Kötve hiszem, hogy ez bekövetkezne.

Így hát vége a dalnak, vége a számolgatásnak. Megint egy világbajnokság magyarok nélkül...

Ezek is érdekelhetnek