Négy embert mentett meg a magyar mentőcsapat

Indonéziában maradtak a magyar mentőcsapatok. A ma reggeli földcsuszamlást követően a magyar mentőkutyák találtak meg négy betemetett embert.

Ország-világRomvári Orsolya2009. 10. 06. kedd2009. 10. 06.
Négy embert mentett meg a magyar mentőcsapat

Ma reggel földcsuszamlás temetett maga alá két hegyoldali házat az Indonéziai Szumátrán. Az épületben tartózkodó 12 ember eltűnt, közülük később nyolc személyre ráleltek a japán katonai mentők. Négy főt pedig a magyar mentőcsapat kutató-mentő kutyái találtak meg.

Még tegnap az indonéz hatóságok tegnap felfüggesztették ugyan a mentést, a magyar mentőcsapatok folytatják tevékenységüket a földrengés sújtotta térségben. A humanitáriánus segédcsapattal maradtak a kutyás mentők is. A magyayrok tegnap egy Padangtól 60 kilométerre fekvő településen, egy japán katonai kórházban rendezték be bázisukat, ahol munkájukat japán katonák és teherautók segítik.

A 12 fős, tűzoltókból, orvosokból és négy mentő-kutyából álló magyar mentőcsapat egészségügyi felszerelésekkel és gyógyszerekkel is segít majd a katasztrófa sújtotta térség lakosainak – közölte a Magyar Vöröskereszt.

Ezek is érdekelhetnek