Art fair: Kortalan művészet a Műcsarnokban

Minden ami művészet: legyen az klasszikus, vagy kortárs, hazai, vagy külföldi remekmű, már befutott, vagy még ismeretlen művész munkája. Az idén 16. alkalommal megrendezett Art Fair most sem okoz csalódást a látogatóknak – aki volt már, azért, aki még nem, az meg azért látogasson el mindenképpen a budapesti Műcsarnokba 2009. november 19-22-e között.

Ország-világHardi Judit2009. 11. 19. csütörtök2009. 11. 19.
Art fair: Kortalan művészet a Műcsarnokban

A válság az Art Fair életében is nyomot hagyott: míg az elmúlt évbekben egyre nagyobb sátrakat kellett felállítani, hogy az összes művészgalária kiállíthassa műkincseit, idén kicsit visszafogottabb, de annál elegánsabb lesz a kiállítás-vásár, ugyanis a 110 éves Műcsarnok biztosítja a képzőművészeti alkotások, értékes bútorok, különleges műtárgyak elhelyezését. A magyar galériák mellett, 2009-ben minden eddiginél több külföldi kiállítóval találkozhatnak a műkincsgyűjtők, érdeklődők. A rendezvény díszvendége Ausztria, de a négy osztrák galéria mellett egy párizsi szalon is helyet kap a Műcsarnokban.

A művészeti vásár nem csak a műgyűjtők számára lesz érdekes, kulturális vagy hétvégi családi porgramnak is kiváló: érdekes alőadásokkal, gyerekprogramokkal készülnek a szervezők. Előzetes bejelentkezés alapján kiscsoportos tárlatvezetések indulnak, melyeken művészettröténészek segítenek eligazodni a bemutatott műalkotások között.

Pénteken, az Artmagazin szervezésében „Vigyázat! Frissen mázolva – kortárs hamisítványok” címmel kortárs művek hamisításáról és módszereiről tudhatunk meg többet. A Várfok Galéria közreműködésében két dokumentumfilmet is megtekinthetnek az érdeklődők: csütrötökön Böjte József alkotását Nádler István Kossuth-díjas magyar festőről, pénteken pedig a tíz éve elhunyt Rozsda Imre életművét mutatják be.

Míg a szülők nézelődnek, a gyerekek a képzőművészeti játszóházban foglalhatják el magukat festéssel, gyurmázással, vagy akár képregény tervezéssel. A gyermek-alkotók között lesznek a Bátor Tábor Alapítvány táborozói is. Az alapítvány daganatos és krónikus betegségben szenvedő gyerekeket táboroztat évről-évre, élményterápiával elősegítve gyógyulásukat. Most kortárs képzőművészekkel együtt alkotnak, műveik pedig nem csak megtekinthetők, hanem csendes-aukció keretében meg is vásárolhatók lesznek. A bevétel az Alapítványt illeti, melyet a jövő évi táborok megszervezésére fordítanak.

Ezek is érdekelhetnek