Focihétvége: Defoe 5 gólt rúgott 45 perc alatt

Nem volt rossz hétvégéje a foci szerelmeseinek: több izgalmas meccs, néhol rengeteg gól, magyar sikerek.

Ország-világDulai Péter2009. 11. 23. hétfő2009. 11. 23.
Focihétvége: Defoe 5 gólt rúgott 45 perc alatt

Angliában a Chelsea lendülete továbbra is töretlen, ezúttal a Wolverhampton volt az áldozat. A hazaiak már a  22. percben 3 góllal vezettek, de nem lett akkora gála a meccsből, mint ahogy indult. (Chelsea–Wolverhampton 4:0). A Manchester United sem adott túl sok esélyt az Evertonnak: sima 3:0. Nagy csatát hozott az igencsak gyenge szezont futó Liverpool és a Manchester City meccse. A Debrecen keddi ellenfele majdnem ráfázott arra, hogy visszavett a tempóból egyébként elég szerencsétlen vezető gól után, de végül 1-1 ponttal mehettek le a pályáról a csapatok. Az Arsenal viszont elvesztette idei veretlenségét, s nekünk ez azért is érdekes, mert az ellenfél a Fülöp Mártonnal felálló Sunderland volt (Sunderland–Arsenal 1:0).

Szenzációs meccset hozott a Tottenham–Wigan mérkőzés: a hazaiak nem kevesebb, mint 9 gólt hoztak össze, ebből Jermain  Defoe egymaga ötöt, ráadásul mindet a második félidőben. A Wigan sosem kapott még ki ennyire, a Tottenhamnek viszont nem ez volt a legnagyobb arányú győzelme.

Spanyolországban a Real Madrid az argentín Higuain góljával verte 1:0-ra a Racing Santandert, s ezzel a győzelemmel a Real átvette a vezetést a tabellán. Sőt, a Barca Athletic Bilbao elleni meccse után is ott maradt, mert Messiéknek nem sikerült megszerezniük a győzelmet. Ennyi rossz passzt nagyon ritkán látni mostanában Guardiola csapatától, s erre a sok hiányzó (a csapatból hárman is elkapták a H1N1 vírust) sem kifogás. Messi meghúzodott, így kérdéses a játéka a jövő vasárnapi El Classico előtt (AthleticBarcelona 1:1).

Olaszországban remek meccset hozott az utóbbi időben magára találó Milan és az idén feltűnően jól szereplő Cagliari meccse. Ronaldinho remek passzaival régi önmagát idézte, a Milan helyenként tetszetős támadójátékot mutatott, de az izgalmat mégis  az adta, hogy a vendégek sem érkeztek feltartott kézzel. Fordulatos meccsen végül a Milan lőtt egyel többet, de a Cagliari sem szégyenkezhet (Milan–Cagliari 4:3). A Juventus az Udinese ellen hozta a szokásos 1:0-s sikert. Az Internek nem okozott gondot a bolognai kirándulás, tabellát továbbra is annyival vezetik, hogy a Milan és a Juventus valószínűleg már Mourinhoék hátát sem látja. (Bologna–Inter 1:3). A Roma – pontosabban Totti – hármat vágott a Barinak, ahol is Koman Vladimir csereként kapott helyet. Megérte bizalmat szavazni neki, hiszen veszélyes lövésekkel, valamint egy gólpasszal vetette észre magát. Reméljük, ezek után jóval több esélyt kap a további bizonyításra (Roma–Bari 3:1).

Dzsudzsák csapata, a PSV Eindhoven egyre jobban szerepel: a kezdeti gyengélkedés lassan  elmúlik. Ezúttal a Heracles volt az áldozat, Balázs egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a 4:0-s győzelemből. Az Eindhoven ezzel a második a holland bajnokságban, és a csapat veretlenségi rekordot döntött: ez volt zsinórban a 31. meccsük, melyen nem kaptak ki.

Ezek is érdekelhetnek