Focihétvége, katalán gödörrel

Újabb fordulót rendeztek Európa meghatározó bajnokságaiban, ezúttal rangadók nélkül. Meglepetés nem volt. Vagy mégis?

Ország-világDulai Péter2009. 11. 02. hétfő2009. 11. 02.
Focihétvége, katalán gödörrel

Angliában töretlen a Chelsea jó formája, ezúttal a Bolton volt az áldozat, a végeredmény sima 4:0, ráadásul idegenben. A Manchester United sem adott sok esélyt a Blackburnnek, Dimitar Berbatov pedig remek találattal bizonyította, hogy ugyan aranylabdás sosem lesz, azért focizni tud egy kicsit, ha akar (bár lustasága miatt gyakran éri kritika). Az Arsenalnak az idényt ígéretesen kezdő Tottenham ellen sikerült tovább javítania az amúgy is elképesztő gólátlagát (meccsenként több mint 3 lőtt gól), míg a Liverpool a Gerával felálló Fulham ellen maradt alul. Gera gólpasszt adott, Torres gyengélkedik, ráadásul két liverpooli játékost is kiállított a bíró. Vezet a Chelsea, második a MU, őket követi az Arsenal, a Liverpool ötödik.

A spanyol ligában az volt a legnagyobb kérdés, hogy a Real Madridnak sikerül-e hazai pályán valamelyest kárpótolnia szurkolóit a keddi csúfos vereség után. Hogy mire viszi a csapat a szezon hátralevő részében, azt még nem tudni, a Getafet viszont sikerült legyőznie, Higuainnak a második félidőben szerzett két gyors góljával. Kakáék ráadásul egy órán keresztül emberhátrányban játszottak. A Barcelona volt már jobb formában, még akkor is, ha múlt héten hatot rúgtak a Zaragozának. A védelem bizonytalankodik, Messi nem igazán találja a góllövő cipőjét. A szombati, Osasuna elleni meccsen az ezúttal is remek formában játszó Seydou Keita révén még sikerült megszerezni a vezetést, ám a Vadócz nélkül felálló, becsületesen küzdő hazaiak Pique 93. percben esett szerencsétlen öngóljával csak kicsikartak egy döntetlent. Hogy ki hogyan értelmezi ezt a nem túl pozitív időszakot, mindenkinek a magánügye, mindenesetre az ítélkezés előtt érdemes elolvasni egy tavalyi írást.

Az olasz bajnokság nagy kérdése, hogy az Intert sikerül-e valakinek letaszítania a trónról. A Livorno 2:0-ás legyőzésével hét pontra nőtt a Mourinho-fiúk előnye, és a Milito–Etoo csatárkettős teljesítményét látva nem úgy tűnik, hogy az idén szakad meg az évek óta tartó sorozat. Már csak a Bajnokok Ligájában kéne maradandót alkotni, mert ott rendre elbukik a csapat. A második Juventus hazai pályán bukott a Napoli ellen, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen kétgólos előnyt engedtek ki a kezükből (Juventus-Napoli 2:3). Az utóbbi időben elég rapszodikus teljesítményt nyújtó Milan ezúttal Ronaldinho és Boriello kétszeri összjátékának köszönhetően nyert 2:0-ra a Parma ellen. A héten Bajnokok Ligája, mindkét csapatnak van mit bizonyítania.

Hollandiában a PSV Eindhovenben Dzsudzsák Balázs megint gólt rúgott , az idény során már a hatodikat. A találat ráadásul győztes volt, mert ez az egyetlen gól esett a Vitesse elleni meccsen. A csapat ezzel a második a tabellán. Ha Balázs így folytatja, még a góllövőlista elejére is odaérhet...

Ajánlott videók:

Manchester-Blackburn

Arsenal-Tottenham

Fulham-Liverpool

Real Madrid-Getafe

Osasuna-Barcelona

Juventus-Napoli

Livorno-Inter

Milan-Parma

Dzsudzsák gólja

Ezek is érdekelhetnek