„...hogy a fal adja a másikat!”

Más-más határterületről érkezett 12 művész kapta a megbízást: tervezzenek egy adott tér falára egyedi matricákat, mintákat. Az eredményt bárki megtekintheti a „… hogy a fal adja a másikat!” című kiállításon, a Millenáris Piros Fekete Galériájában.

Ország-világHardi Judit2009. 11. 13. péntek2009. 11. 13.

Kép: Two Bicycles Against Wall --- Image by © Bahar Yurukoglu/Corbis

„...hogy a fal adja a másikat!”
Two Bicycles Against Wall --- Image by © Bahar Yurukoglu/Corbis

Vannak tipikus helyszínek – irodaszobák, szűk folyosók, tárgyalótermek, szórakozóhelyek, éttermek –, amiket már megszoktunk egyszínűségükben és egyszerűségükben. Aztán jönnek a művészek, s az egészet átalakítják. Na, nem bútorokat tologatnak-cserélgetnek, de maradandót, meghökkentőt alkotnak. Méghozzá a falon. S már legott nem falmatricaként, hanem művészeti alkotásként gyönyörködünk bennük és a megújult térben.

A kiállítás célja hidat építeni a művészvilág, illetve a multinacionális marketing és reklám világa között – hátha sikerül közös erővel kicsit átformálni, megújítani a megszokottat. A művek egyediségét nem csak a különleges terek határozzák meg; így az alkotók – egyéni látásmódjukkal, művészeti nyelvükkel – tizenkét különböző stílusban oldották meg a feladatot.

A kiállító művészek: Albert Ádám, Babinszky Csilla, Csikós Péter, Csordás Zoltán, Gábor Imre, Hidvégi Éva, Július Gyula, Kentaur, Lévay Jenő, Orlai Balázs, Rácmolnár Sándor, Szabics Ágnes

Az ingyenesen látogatható kiállítás december 6-ig tart nyitva.

Ezek is érdekelhetnek