Így felezheti meg a casco díját!

Már csak egy hét van a kötelező biztosítások átkötésére. Eddig interneten 320 ezren éltek e lehetőséggel, de a szám meg is duplázódhat, s ezzel akár az egymilliót is elérheti az új biztosítást kötő gépkocsitulajdonos.

Ország-világO. Horváth György2009. 11. 23. hétfő2009. 11. 23.
Így felezheti meg a casco díját!

A piacvezető Netrisk.hu biztosítási portál becslése szerint november elseje óta mintegy 320 ezren köthettek új kötelező biztosítást az interneten keresztül. Ebből 190 ezren vették igénybe a Netrisk szolgáltatását. A finisben a forgalom még meg is duplázódhat. A technikai előrejelzések alapján több mint 600 ezer on-line átszerződőre lehet számítani december végéig - ebből több mint 300 ezren válthatnak a Netrisken. A váltók összlétszáma így országosan elérheti az egymilliót az idén.

Azok az ügyfelek, akik a kampány első három hetében új kötelező biztosítást kötöttek a Netrisk.hu-n, több mint 2,2 milliárd forintot takarítottak meg jövő évi kötelező biztosításukon. Év végéig ez a szám várhatóan meghaladja a 4,4 milliárd forintot. Országosan az átszerződéssel megspórolt biztosítási díj a Netrisk.hu becslése alapján több mint 12 milliárd forint lehet.

Mindez ugyanakkor csak a kötelező biztosításokra vonatkozik, miközben az együttkötési akcióknak hála a casco biztosítások díja is meredeken csökken. A Mabisz statisztikája szerint a casco szerződések átlagdíja Magyarországon 109 ezer forint volt az év első negyedében. A Netrisk.hu-n a kötelezővel együtt megköthető casco biztosítások átlagdíja jelenleg ennek majd fele: mindössze 64 788 forint.

A legtöbb új casco szerződést – 100-ból 27-et – a Köbéhez kötik az ügyfelek, ezt követi az Uniqa 24, majd az Allianz 17 százalékkal. A Genertel az új casco szerződések 14, a Generali 13 százalékát mondhatja a magáénak. A kötelező biztosítások esetében a legtöbb új szerződést változatlanul az Allianz köti. Állománydíj alapján a piacvezető biztosító részesedése csaknem 27 százalékos. Az Allianz mögött a verseny kiegyenlített: a Genertel, a Generali, az Uniqa, az Aegon és a Köbe az új szerződések mintegy 10-10 százalékát viszi el.

Ezek is érdekelhetnek