Tópark: a világ legjobb ingatlanfejlesztése magyar

A Budapest határában épülő Tóparkot választották a világ legjobb projektjének az ingatlanszakma „Oscar-díjaként” számon tartott „CNBC Arabia - International Property Awards”-on.

Ország-világRomvári Orsolya2009. 11. 21. szombat2009. 11. 21.
Tópark: a világ legjobb ingatlanfejlesztése magyar

A Walker and Williams Investment Group ingatlan befektetési társaság beruházása a komplex, városközpont típusú fejlesztések versenyében lett a világ legjobbja, maga mögé utasítva nem csak Európa, de az amerikai kontinens, Ázsia és az öböl menti arab országok elsőszámú fejlesztéseit is.

A Tópark az egészséges, zöldövezeti környezetet ötvözi a belvárosi infrastruktúra előnyeivel. A Budapest közigazgatási határán kívül, az M1-M0-M7-es autópálya találkozásánál fekvő, 180 hektáron elterülő komplexumban lakások, irodák, sportlétesítmények, bevásárló- és szórakoztatóközpont is helyet kapott.

A városméretű beruházás tervezése során a zöld szempontokat is figyelembe vették. Az irodaépületek energiarendszere önfenntartó lesz, belső közlekedést elektromos járművekkel oldják meg, a világításhoz szolár lámpákat használnak, s saját szennyvíztisztító létesítését is tervezik.

Az építés tavaly ősszel kezdődött, s 2010 végén adják át az első ingatlanokat.

Ezek is érdekelhetnek