Győzzenek a magyar ételek!

Az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozót, valamint az ezzel párhuzamosan zajló budapesti és vidéki élelmiszer-bemutatókat és bajnokságokat augusztus 17. és 22. között rendezik meg hazánkban.

Ország-világBalogh Mária2010. 08. 17. kedd2010. 08. 17.
Győzzenek a magyar ételek!

A világtalálkozóra és az ezzel azonos időben megtartandó X. Húshigiéniai és Húsvizsgálati Világkongresszusra már több mint 200 vendég, valamint 64 nemzetközi szervezettől 109 előadó jelezte érkezését Európából, az Egyesült Államokból, Ázsiából és Dél-Amerikából – tudtuk meg Gencsi Zoltántól, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. igazgatójától.

A hortobágyi halételek és halkészítmények, valamint a magyar szürke marha ételek versenyére pedig augusztus 20-án 10 órakor kerül sor a hortobágyi Nagycsárdánál.

Népviseletbe öltözött pásztorok bográcsában fő majd a gulyásleves, a borjúpaprikás, a borsos tokány, a marhapörkölt és a pásztortarhonya. Roston sistereg a marhahátszín, a fűszeres rudacska és a marhahúsos saslik. A halászok a sült halat, a pontypaprikást és a híres-neves hajdúsági halászlét készítik el.

A szervezők az ételek értékesítéséből származó bevételt az árvízkárosultak javára ajánlják fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek