Negyed évszázad a világ színpadain

Az idén ünnepli negyed évszázados fennállását a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar. A jeles nap alkalmából többek között Somló Tamással, Szakcsi Lakatos Bélával és Szentpéteri Csillával ad koncertet október 8-án, a Papp László Sportarénában.

Ország-világKovács Réka2010. 09. 17. péntek2010. 09. 17.
Negyed évszázad a világ színpadain

1985 őszén alakult meg az azóta is egyedülálló és méltán világhírű zenekar, amely már több mint 1000 koncertet adott országszerte, de a világ számos híres hangversenytermében is. Repertoárjában megtalálhatók Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Brahms, Sarasate, Strauss és még sok más híres zeneszerző művei.

A jubileumi koncerten felcsendülnek zenei repertoárjuk legszebb darabjai, de vendégművészekből és barátokból sem lesz hiány. A 100 Tagú Cigányzenekarral ezen az estén együtt lép fel Somló Tamás – akit a legtöbben a Locomotiv GT egykori énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként ismernek –, Szakcsi Lakatos Béla Liszt- és Kossuth-díjas zenész, Szentpéteri Csilla, aki csodálatos zongorajátékával emberek ezreit kápráztatta már el szerte a világon, id. Boross Lajos Kossuth-díjas prímás, s a Nádor Kvartett.

Ezek is érdekelhetnek