A szegedi szabadtéri játékok 80 éve

Azh idén fennállásának nyolcvanadik évfordulóját ünnepli a Szegedi Szabadtéri Játékok. Ünnepi előadásként Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeménye lesz látható Vidnyászky Attila rendezésében. Ezzel a Dóm térre visszatér a próza.

Ország-világBorzák Tibor2011. 01. 25. kedd2011. 01. 25.
A szegedi szabadtéri játékok 80 éve

Az idei évad az ünnep jegyében telik a csongrádi megyeszékhelyen: nyolcvanadik „születésnapjához” érkezett a Szegedi Szabadtéri Játékok, hazánk legnagyobb nyári színházi fesztiválja. Az eddig eltelt nyolc évtized alatt több mint háromszázharminc bemutatót tartottak, melyek kilencszáznál is magasabb előadásszámot értek meg. S ami a fő: négy és fél millió néző volt kíváncsi a produkciókra.

Ezen a nyáron Madách Imre halhatatlan művével, Az ember tragédiájával nyitnak, a rendező Vidnyánszky Attila. Az alkotógárda la mai igényeknek megfelelő, látványos  előadást ígér.

Ezt követően a világhírű magyar operett-komponista, Lehár Ferenc egyik legjelentősebb és legnépszerűbb műve, A víg özvegy kerül színre Kozma Péter rendezésében. A főbb szerepeket Haumann Péter, Bajor Imre, Csákányi Eszter, Molnár Piroska, Hernádi Judit és Szacsvay László alakítják.

Visszatérő sikerdarab a Carmen, melyet Kerényi Miklós Gábor álmodott a Dóm téri színpadra. A közönségigény tartja műsoron a Valahol Európában című magyar musicalt is, melyben remek művészek lépnek fel – hogy csak Mácsai Pál, Alföldi Róbert, Tompos Kátya, Pindroch Csaba és Szarvas József nevét említsük.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Kolozsvári Magyar Opera és a Kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka csalogatja majd a nézőket. Az előbbi társulat Puccini egyfelvonásosát, a Gianni Schicci-t, valamint Vajda János Mario és a varázsló című darabját, az utóbbi pedig a Popeye zenés változatát mutatja be, a főszerepben Ganxsta Zolee-val.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek